&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


woensdag
17 maart 1999

 


[V & L informatica]
[KPN Business Center]
[Belastingdienst]
[Autosite]
[ABN AMRO]
[ING Bank]
[Beurstip]

VEB draagt dossier
Baan Company over

Van een onzer redacteuren - DEN HAAG, woensdag

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft het dossier over Baan Company overgedragen aan een advocaat. Die bekijkt of het VEB-onderzoek juridisch waterdicht is.

Na enkele zware financiële tegenvallers bij Baan Company vorig jaar, onderzocht de VEB of Baan de beleggers op het verkeerde been heeft gezet. Zo werden bij het Amerikaanse persbureau AP-Dow Jones de artikelen opgevraagd met citaten van de Baan-topmensen. De VEB kwam in actie, nadat enkele Amerikaanse advocatenkantoren Baan voor de rechter sleepten. Zij eisen een schadevergoeding omdat Baan de aandeelhouders voor de gek gehouden zou hebben met te optimistische winstverwachtingen.

Of de VEB een rechtszaak tegen Baan begint is nog niet duidelijk. Haast heeft VEB-directeur P. de Vries in ieder geval niet. Hij wil het advies van de advocaat afwachten. "Dat doen we altijd, vele tientallen keren per jaar. We hebben de visie van een buitenstaander nodig om te kijken of de zaak een solide basis kent." De belangstelling van buitenaf voor deze zaak is volgens hem groot hetgeen een zware druk op de schouders van de VEB legt.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.