&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
[I-mail]

 


woensdag
17 maart 1999

 


[KPN Business Center]
[Beurstip]
[V & L informatica]
[ABN AMRO]
[Autosite]
[Belastingdienst]
[ING Bank]

Kühne + Heitz fors meer winst

SCHIEDAM, woensdag

Het internationaal opererende handelsbedrijf Kühne + Heitz wist 1998 ondanks 'een turbulente wereldmarkt' met fraaie cijfers af te sluiten. De omzet groeide met 13 procent naar ƒ448,2 miljoen en het nettoresultaat was met ƒ3,6 miljoen 22 procent hoger.

Kühne + Heitz ondervond in 1998 de gevolgen van de crises in Rusland en in het Verre Oosten, waardoor afzetmarkten verdwenen. Verder kampte het bedrijf met de naweeën van de varkenspest in Nederland, waardoor onder meer de Russische markt het gehele jaar voor Nederlands varkensvlees gesloten bleef.

De hogere omzet was voor een belangrijk deel te danken aan de 50-procentsdeelneming in het Amerikaanse Metafoods, die voor het eerst het hele jaar meetelde in de cijfers. Verder reorganiseerde het bedrijf een aantal deelnemingen en werden voorraden 'afgebouwd'.

De onderneming ziet de toekomst 'positief tegemoet', maar een concrete voorspelling over de ontwikkeling van het resultaat durft de onderneming niet aan. Belangrijkste oorzaak voor die reserve is 'de onzekere situatie op de wereldmarkt'.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.