&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
10 maart 1999

 


[Autosite]
[Primafoon]
[Eurocard Mastercard]
[Prive Roddelbox]
[ABN AMRO]

Mulder terug in handbalteam

Van onze handbalmedewerker - WENEN, woensdag

Het Nederlands vrouwenhandbalteam stuit als clubteam Van Riet/Nieuwegein in de halve finale van de City Cup op het Zuid-Franse Nîmes. De huidige nummer drie in de Franse competitie is niet erg gelouterd in de Europacup, maar bereikte via een sterke 16-23 winst in de uitwedstrijd tegen het Noorse Nordstrand Oslo verrassend de halve finale. Oranje speelt op 10 april eerst thuis, een week later volgt de return in Nîmes. Bondscoach Bert Bouwer kan in de EC niet beschikken over de genaturaliseerde Ana Razdorov en 'de verloren dochter' Saskia Mulder, die echter wel hun opwachting mogen maken in de voor deelname aan de WK beslissende duels tegen Litouwen volgende week woensdag en zondag, waaruit slechts één punt benodigd is.

Mulder bedankte een jaar geleden voor Oranje, omdat ze vanwege clubverplichtingen niet fulltime bij het Nederlands team kon zijn. Bondscoach Bouwer vroeg destijds volledige beschikbaarheid van de internationals, in de aanloop naar het EK van december vorig jaar. Later herzag Bouwer zijn mening.

De handballers van Aalsmeer verzekerden zich zo goed als zeker van een plaats in de finale van de play-offs in de eredivisie door met 21-23 te winnen van E & O. De Emmenaren moeten nu met Sittardia uitmaken wie straks in de best-of-five serie de tegenstander van Aalsmeer wordt.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.