&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
10 maart 1999

 


[Autosite]
[Prive Roddelbox]

Warm onthaal voor Charles in Argentinië

Van onze correspondent - SANTIAGO, woensdag

Prins Charles is in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires aangekomen voor een officieel bezoek van drie dagen gevolgd door een reis, die om politieke redenen vanuit buurland Uruguay begint, naar de door beide landen betwiste Falkland Eilanden in het zuiden van de Atlantische Oceaan.


De Argentijnse president Carlos Menem (r.) verwelkomde prins Charles in Buenos Aires uiterst hartelijk. FOTO: AP

De komst van de Britse troonopvolger is volgens de Argentijnse regering het beste bewijs tot dusver dat de in 1982 door de oorlog verstoorde betrekkingen tussen Buenos Aires en London volledig zijn hersteld.

President Carlos Menem wil dat Charles aan de Britse regering vraagt om hem toe te staan de Falkland Eilanden te bezoeken. "Ik wil de Falklanders laten zien dat Argentijnen geen enge monsters zijn", aldus het staatshoofd. Tijdens zijn bezoek zal Charles een krans leggen bij het monument voor de 725 Argentijnse gevallenen tijdens de korte oorlog.

De Argentijnse regering zorgde onlangs nog voor een doorbraak in het diplomatieke overleg met Londen over de toekomst van de archipel door zich bereid te verklaren haar soevereiniteitsaanspraken gedurende vijftig jaar te bevriezen in ruil voor het herstel van directe contacten tussen de Falklands en het Argentijnse vasteland.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.