&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
5 maart 1999

 


[V & L informatica]
[Eurocard Mastercard]
[Primafoon]
[Autosite]
[ABN AMRO]
[Prive Roddelbox]

Seedorf opnieuw op de vuist

MADRID, vrijdag

Clarence Seedorf is na afloop van de wedstrijd in de Champions League tussen Real Madrid en Dinamo Kiev (1-1) op de vuist gegaan met ploeggenoot Fernando Hierro. Spelers van de Spaanse voetbalclub moesten beide heethoofden in de kleedkamer uit elkaar halen.

Het is de tweede keer dat Seedorf in Madrileense dienst zijn vuisten laat spreken. Vlak voor de wereldbekerwedstrijd tegen Vasco da Gama, eind november vorig jaar, had de Nederlandse international een handgemeen met Ivan Campo. De verdediger zou Seedorf toen hebben uitgescholden.

Deze keer vormde volgens Spaanse kranten de uitvoering van een vrije trap de aanleiding voor de ruzie. Vlak voor de rust mocht Real Madrid een vrije trap nemen. Zoals gebruikelijk schaarden Roberto Carlos en Clarence Seedorf zich achter de bal. Hierro, reserve-aanvoerder van de houder van de Champions League, besloot de bal echter zelf te trappen. Dit tot verontwaardiging van Seedorf die na afloop van de wedstrijd verhaal ging halen. De woordenwisseling leidde uiteindelijk tot een handgemeen.

Trainer John Toshack, opvolger van de vorige week ontslagen Guus Hiddink, wenste weinig woorden aan het incident vuil te maken. "Sommige spelers moeten zich intelligenter gedragen", luidde zijn commentaar. Over de voortdurende onrust in de selectie wilde de nieuwe coach ook weinig kwijt. "De spelers moeten weer gaan voetballen. Er is nog veel werk te doen."

De fans van Madrid blijven hun ongenoegen over de prestaties van hun club uiten. Slechts 35.000 supporters namen de moeite het duel tussen Real Madrid en Dinamo Kiev bij te wonen. Zij wapperden voortdurend met witte zakdoekjes en floten de spelers van Real Madrid tijdens de wedstrijd uit. Ook de teleurstellende Seedorf kreeg een fluitconcert over zich heen toen hij na ruim vijftig minuten werd gewisseld door zijn nieuwe trainer Toshack.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.