&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
5 maart 1999

 


[Prive Roddelbox]
[Autosite]

Lewinksy lucht haar hart

Van onze correspondent - NEW YORK, vrijdag

Monica Lewinsky heeft in het gisteren verschenen boek 'Monica's Story' van de Brit Andrew Morton allerlei nieuwe details prijsgegeven over de relatie die ze had met president Clinton. In een interview met Barbara Walters op het Engelse Channel 4 klapte de voormalige Witte-Huis-stagiaire nogmaals uit de school.

In het boek, dat nu al een absolute bestseller is, verklapt de 25-jarige Lewinsky verder dat zij Clinton in het begin helemaal niet aantrekkelijk vond. "Met zijn grote rode neus en grijze haar was hij een oude vent. Heel veel vrouwen in het Witte Huis waren verliefd op hem. En ik dacht: die mensen zijn gek, wat hebben ze een slechte smaak."

Maar toen Clinton met haar begon te flirten viel ook zij voor de president, vertelt Lewinsky. "Hij kleedde mij uit met zijn ogen en het klikte ongelooflijk tussen ons."

,,Hoe haal je het in je hoofd? Wie doet dat nou?'' vroeg Walters voor de Britse tv terwijl Lewinsky vertelde hoe ze de president een blik gunde op haar string-ondergoed. ,,Het was een klein, subtiel, flirtgebaar. Zo ben ik. (...) Ik denk dat ik ermee wilde zeggen: 'Ik ben ook geinteresseerd. Ik speel mee','' zei Lewinsky.

Jurk met vlekken

Na het beruchte seks-incident met de sigaar, realiseerde Lewinsky zich dat ze echt van de president was gaan houden. Ze bewaarde de bekende blauwe jurk met de spermavlekken van de president, omdat ze geen geld had voor de stomerij. "Het was geen seks-souvenir en ik zag het ook niet als bewijsstuk", aldus Lewinsky in het boek.

Na haar eerste ontmoeting met onafhankelijk aanklager Kenneth Starr, die het seksschandaal in het Witte Huis onderzocht, raakte Lewinsky zo over haar toeren dat ze zelfmoord wilde plegen. Ze overwoog van tien hoog uit een raam te springen.

"Als ik mezelf van kant maakte, zouden ze geen informatie hebben gekregen en was ik nooit geconfronteerd met de pijn en de problemen die ik de president heb bezorgd."

Lewinsky lanceert in het boek een felle aanval op Starr. Na het verschijnen van diens rapport, dat bol stond van de seks-scènes, stortte Lewinsky volledig in. "Ik voelde me verkracht, ik werd fysiek onpasselijk van mezelf. Ik had het gevoel dat de hele wereld mij als een hoer zag."

Ze zegt altijd geweten te hebben dat Clinton het niet zo nauw nam met de waarheid. "Maar de gebeurtenissen in het afgelopen jaar hebben mij duidelijk gemaakt dat hij een nog grotere leugenaar is dan ik dacht."

Toch mist zij hem soms nog, zo bekent ze. "Maar er zijn ook dagen dat ik ziek word wanneer ik hem op tv zie. Dan haat ik hem. Nu zie ik hem als een egoist die voortdurend liegt. Dat maakt mij kwaad en rancuneus."

,,Ik denk dat het hem spijt dat hij is betrapt'', zei ze. Ze voelde zich ,,als een stuk vuil'' toen Clinton gedwongen was de affaire voor de televisie toe te geven en zich bij het volk verontschuldigde - maar niet bij haar.

Lewinsky onderging tijdens haar seksuele relatie met president Clinton in het geheim een abortus-operatie, nadat een Amerikaanse defensie-ambtenaar haar zwanger had gemaakt. Lewinsky koos voor een abortus, omdat zij nog verliefd was op Clinton, en niet door het leven wilde gaan als alleenstaande moeder.

Dit onthult de voormalige Witte Huis-stagiaire in het gisteren verschenen boek 'Monica's Story' van de Brit Andrew Morton

Lewinsky verzweeg haar abortus tegenover de president. Zij moest voor de operatie, eind 1996, geld lenen van een tante. Haar toenmalige minnaar, een oudere man met de naam Timothy, weigerde op te draaien voor de kosten van de abortus toen Lewinsky de relatie na drie maanden verbrak. "Het was gewoon verschrikkelijk en erg deprimerend", aldus Lewinsky over deze traumatische periode in haar jonge leven.

De 25-jarige Lewinsky vertelde de president wel over haar verhouding met Timothy, die zij ontmoette tijdens een reis naar Bosnië. "Het had verbazingwekkend genoeg geen enkele invloed op hun relatie", aldus Andrew Morton, die bekendheid verwierf als de biograaf van prinses Diana. "Clinton raakte zelfs seksueel opgewonden toen ze hem over de Bosnië-reis vertelde."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.