De Telegraaf-i [] VoorpaginaDe Telegraaf-i [] ArchiefDe Telegraaf-i [] XtraDe Telegraaf-i [] Reactie-RedactieDe Telegraaf-i [] NieuwsLinkDe Telegraaf-i [] NieuwsFocusDe Telegraaf-i [] VacaturesiteDe Telegraaf-i [] AutositeDe Telegraaf-i [] Weersite
 &referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
9 juli 1999

 


[Prive Roddelbox]
[FBTO Doorlopend Krediet]

Barmasai naar
Papendal Games

Van onze speciale verslaggever - ROME, vrijdag

De Keniaan Bernard Barmasai verschijnt morgen aan de start van de 1500 meter bij de Papendal Games. De 25-jarige wereldrecordhouder op de 3000 meter steeplechase zal de strijd aanbinden met onder anderen Gert-Jan Liefers. Barmasai kwam woensdagavond nog sterk voor de dag in Rome, tijdens de tweede Grand Prix atletiek in de Golden League-cyclus.

Hij won er, evenals bij de Bislett Games in Oslo, zijn favoriete onderdeel en is daardoor een van de overgebleven zeven kandidaten die nog in de race is voor de jackpot van een miljoen dollar, die door de IAAF wordt uitgekeerd aan atleten die in de Golden League ongeslagen weten te blijven. Naast Barmasai zijn ook Wilson Kipketer (800 m), Allen Johnson (110 m horden), Erick Walder (ver), Marion Jones (200 m), Svetlana Masterkova (800 m) en Gabriela Szabo (3000 m) nog in de race.

De organisatie van de Papendal Games heeft nog een aantal internationale (sub)toppers voor het evenement weten vast te leggen. Op de 800 meter vrouwen verschijnt naast Stella Jongmans en Laetitia Vriesde Patricia Djaté uit Frankrijk aan de start. Bij de mannen lopen op dezelfde afstand Marko Koers, de Keniaan Robert Chirchir en de Amerikaan Khadevish Robinson, winnaar van de trials.

• De Amerikaanse tienkamper Dan O'Brien mist volgende maand de wereldtitelstrijd in Sevilla. De atleet wist zich onlangs tijdens de Amerikaanse trials niet voor de WK te kwalificeren en diende vervolgens bij de IAAF een verzoek voor een wildcard in