&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
5 maart 1999

 


[CMG]
[Netaspect]
[FBTO verzekeringen]
[World OnLine]
[Deloitte & Touche]

Grote Europese tv-opdracht voor Endemol

Van onze rtv-redactie - BRUSSEL, vrijdag

Endemol Entertainment is gevraagd om een grote pan-Europese televisie-show te maken die de komende herfst door maximaal 22 landen zal worden uitgezonden.

De Europese Commissie heeft inmiddels ruim twee miljoen gulden beschikbaar gesteld om een proefprogramma te maken voor de groots opgezette show die 350 miljoen kijkers zal bereiken. Daarnaast zullen de meest vooraanstaande beursgenoteerde bedrijven van Europa benaderd worden voor financiële participatie in het project.

De show moet het hoogtepunt worden van een tweejarige campagne die het verschijnsel 'informatie-maatschappij' in Europa meer bekendheid moet geven. Het programma krijgt een high-tech-uitstraling en heeft tot doel dat 'iedere Europeaan wordt gestimuleerd om uitvindingen als internet, digitale televisie en mobiele of interactieve telecommunicatie optimaal te benutten'.

John de Mol van Endemol Entertainment is verheugd dat zijn bedrijf is gevraagd om het programma op te zetten: "Dit is aanzienlijk grootschaliger dan we gewend zijn. In een ideale situatie zouden we een krachtig gezamenlijk promotie-platform willen maken met de Europese IT-industrie, die al sterk betrokken is bij deze ontwikkelingen."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.