&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


dinsdag
9 februari 1999

 


[World OnLine]
[Eurocard Mastercard]
[CMG]
[Matchbank]
[Netaspect]
[FBTO verzekeringen]
[VSB Hypotheken]
[Albert Heijn]

Aegon koopt eigen straatnaam in Den Haag

DEN HAAG, dinsdag

Zonder te verhuizen krijgt het hoofdkantoor van verzekeringsmaatschappij Aegon in Den Haag mogelijk een nieuw adres. Het Mariahoeveplein waaraan het bedrijf ligt, wordt dan omgedoopt tot Aegonplein. De gelijknamige verzekeraar trekt 4 miljoen gulden uit om het gebied op te knappen.

De drie grootste fracties in de gemeenteraad staan niet afwijzend tegenover het voorstel van het Haagse college om de straatnaamwijziging door te voeren. VVD, PvdA en CDA zien voordelen. Vooral de geplande investering is belangrijk omdat de gemeente zelf geen geld heeft voor de noodzakelijke renovatie.

,,Het bedrijf tekent ook een onderhoudscontract voor twintig jaar'', zegt PvdA-fractievoorzitter A. Hilhorst. Hij wijst erop dat het geen gewoonte mag worden om straatnamen te koppelen aan commerciële ondernemingen.

GroenLinks is fel tegenstander. De partij vindt het onaanvaardbaar dat een bedrijf een straat, plein, gracht of weg naar zichzelf mag vernoemen. Dat is uitsluitend weggelegd voor personen en non-profitorganisaties, aldus de partij.

Het verzoek van Aegon werd enkele jaren geleden afgekeurd. Vervolgens bepaalde de zogenoemde straatnaamcommissie van Den Haag dat straten geen bedrijfsnaam mogen krijgen. Het college heeft deze bepaling nu naast zich neergelegd.

De gemeenteraad buigt zich waarschijnlijk in maart plenair over de wijziging van de straatnaam. (ANP)






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.