&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


vrijdag
5 februari 1999

 


[FBTO verzekeringen]
[World OnLine]
[VSB Hypotheken]
[Hypotheek-angst?]
[Netaspect]
[CMG]
[Eurocard Mastercard]

Kaartenactie voor Hennies

door Charles Sanders - ENSCHEDE, vrijdag

Nederland steunt massaal de in een Turkse gevangenis wegkwijnende Hennies uit Twente. Deze week begint een 'nationale kaartenactie,' waarbij mensen het duo per briefkaart een hart onder de riem kunnen steken.

Overal in het land worden spontaan acties gestart om de twee zwakbegaafde, wegens heroïnesmokkel tot tien jaar cel veroordeelden te helpen.

Het duo zou slachtoffer zijn van een buurvrouw die eveneens in Istanboel is veroordeeld en heeft bekend tien kilo heroïne in de bagage van de Hennies te hebben verstopt.

Sociale werkplaatsen organiseren inzamelingsacties en gemeentebesturen zeggen hulp toe. Daarmee wil men de familie van Hennie van Doeselaar en Hennie Idzes in staat stellen naar Turkije te pendelen, de hoger beroepsprocedure van het duo bekostigen en een eventuele terugkeer naar Nederland voorbereiden.

16.000 kaarten
Elly Siebrandt, een in Zwolle wonend nichtje van mannelijke Hennie: "We hebben 16.000 kaarten gekregen die worden bedrukt met foto's waaraan de Hennies gehecht zijn. Dus familie, mensen op de sociale werkplaats waar mijn oom werkt, vrienden. De kaarten kunnen naar de Billicik-gevangenis worden gestuurd. Ik heb Hennie van Doeselaar gisteren nog aan de telefoon gehad. Hij ziet weinig heil in de hoger beroepsprocedure, maar snakt naar post uit Holland."

Burgemeester Jan Mans van Enschede heeft een stafambtenaar aangewezen die contact moet onderhouden met de familie van de Hennies. De gemeente wil zo inventariseren waar behoefte aan is en de helpende hand bieden.

Bedrijfsleider Nico Stoeten van de sociale werkplaats DCW: "Wij zullen aanwezig zijn bij een gesprek tussen de gemeente en de familie. Binnen de sociale werkvoorziening in Nederland is grote bereidheid te helpen. Dat komt ook omdat we zo bezorgd zijn dat ander personeel van ons er wordt ingeluisd zoals de Hennies is overkomen."

Elly Siebrandt: "De telefoon staat roodgloeiend. Onze familie heeft al meer dan 40 mille uitgegeven aan advocaat- en reiskosten. Dat doen we graag, maar nu de affaire nog lang lijkt te gaan duren en alleen de hoger beroepsprocedure al 8.000 gulden kost, raakt het geld op. Alle hulp is welkom."






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.