&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
20 januari 1999

 



Thomas krijgt extra kans

Van onze Telesportredactie - AMSTERDAM, woensdag

De schaatsbond geeft Annamarie Thomas een extra kans om zich te kwalificeren voor het WK sprint, dat in het weekeinde van 20 februari in Calgary wordt gehouden. Tijdens de World Cup in Berlijn moet zij in een zogeheten 'skate off' met Sandra Zwolle uitmaken, wie zich voegt bij de vrouwenploeg voor Calgary. Het duo bestrijdt elkaar op de 500 en 1000 meter.

Sandra Zwolle eindigde afgelopen weekeinde tijdens het NK sprint als vierde, pal vòòr Thomas, en zou op grond daarvan recht hebben op kwalificatie. De commissie kernploegen voerde voor Thomas als excuus aan, dat de Friezin een week ervoor een zwaar EK allround had gereden, waar zij als derde finishte. Marianne Timmer, Andrea Nuyt en Tonny de Jong stelden hun startbewijs zeker door hun klasseringen bij het NK sprint.

Voor Ids Postma werd bij de mannen geen uitzondering gemaakt. De nummers één tot en met vier (Bos, Leeuwangh, Wennemars en Ritsma) vormen de WK-sprintploeg, die Nederland in Calgary vertegenwoordigt. Postma is als reserve aangewezen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.