&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
20 januari 1999

 


[Hypotheek-angst?]
[ICT Challenge]
[Ordina]
[Autosite]
[ABN AMRO]
[Beurstip]
[Reaal]

Vertraging groei Internet verwacht

door Alfred Monterie - AMSTERDAM, woensdag

De groei van Internet gaat over twee jaar vertragen. In 2001 zal de toename van het aantal zakelijke aansluitingen terugvallen naar zo'n 16 procent. Zo blijkt uit een onderzoek van Marketresponse.

Dit zei Frank Akihary, marketing-directeur Uunet Nederland, gisteren tijdens de presentatie van de groeistrategie van deze onderneming voor 1999. Uunet, dochter van MCI WorldCom, sluit bedrijven aan op Internet. Eind vorig jaar hadden 55.563 bedrijven een Nederlandse domeinnaam. Dit betekent dat slechts een fractie van het bedrijfsleven op Internet een eigen site heeft. Vooral veel kleinere bedrijven geloven 't wel.

Akihary temperde ook de verwachtingen ten aanzien van 'electronic commerce'. Het handel drijven via Internet zal lang niet zo snel gemeengoed worden als sommigen willen doen geloven. "In 1999 en 2000 zal daar nog weinig van terechtkomen. Dit geldt vooral voor de verkoop aan consumenten", aldus de marketing-directeur. Elektronisch zakendoen is voor veel bedrijven nog een brug te ver. Voorlopig beperken ze zich liever tot elektronisch berichtenverkeer. Akihary vindt dat verstandig. "Laten ze eerst met e-mail beginnen."

Electronic commerce wordt vanuit de IT-wereld sterk gepropageerd. "Men lanceert daar graag nieuwe kreten om het werk vervolgens niet af te maken." Veel projecten komen moeizaam of helemaal niet van de grond, weet hij. De acceptatie van op Internet gebaseerde systemen is in de zakelijke markt tot nog toe beperkt gebleven tot 15 procent. Ook de beveiliging is een heikel punt.

Uunet behoort tot de grootste zakelijke aanbieders van Internet-toegang. Van de grootste duizend Nederlandse bedrijven is 61 procent haar klant. WorldOnline zit op 26 procent, KPN Telecom-dochter Xs4all op 25 procent en Euronet op 18 procent. Uunet verzorgt ook de infrastructuur voor het leveren van Internet-diensten met een eigen ruggengraat van telecommunicatieverbindingen. Het bedrijf gaat diensten leveren met een gegarandeerd service-niveau. Mocht dit onverhoopt niet worden gehaald dan krijgt de klant een korting bij het volgende factuur.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.