&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
20 januari 1999

 


[Beurstip]
[Ordina]
[Hypotheek-angst?]
[Autosite]
[ABN AMRO]
[Reaal]
[ICT Challenge]

Verlies Northwest vanwege staking

MINNEAPOLIS, woensdag

KLM's Amerikaanse partner Northwest heeft vorig jaar een verlies geleden van 286 miljoen dollar. Dat het resultaat negatief is uitgevallen, komt door een staking van achttien dagen die eind augustus begon. Het derde kwartaal mondde daardoor uit in een verlies van 225 miljoen dollar.

Voor het vierde kwartaal had de staking ook nog gevolgen, omdat de hervatting van de normale activiteiten veel tijd vergde. De laatste drie maanden van vorig jaar leverden een verlies op van 181 miljoen dollar.

In het jaarresulaat zijn ook kosten inbegrepen voor het buiten dienst stellen van zeven verouderde vliegtuigen van het type 747 en een eenmalige kostenpost die verband hield met een nieuwe CAO voor een deel van het personeel. Worden alle bijzondere posten buiten beschouwing gelaten, dan resulteert er altijd nog een nettoverlies van 149 miljoen dollar.

De resultaten staan in schril contrast tot die van 1997. Toen boekte Northwest met een nettowinst van 596,5 miljoen dollar het beste resultaat uit zijn geschiedenis. De omzet bedroeg toen 10,2 miljard dollar. Door de staking verminderde de omzet dit jaar met 11,5 procent tot 10,2 miljard dollar.

Topman John Dasburg verklaarde naar aanleiding van de jaarcijfers teleurgesteld te zijn over het afgelopen jaar. Hij gelooft dat 1999 voor Northwest een ommekeer zal inhouden.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.