&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
20 januari 1999

 


[Reaal]
[Beurstip]
[ICT Challenge]
[Ordina]
[ABN AMRO]
[Hypotheek-angst?]
[Autosite]

Veel animo voor
opkoopregelingen
varkenshouderij

DEN HAAG/ASSEN, woensdag

Ondanks de onzekerheid over de toekomst van de varkenswet nemen veel varkensboeren toch de beslissing hun bedrijf te beëindigen. Dat blijkt uit de grote animo voor opkoop- en beëindigingsregelingen, meldt het ministerie van Landbouw.

Zo hebben sinds begin januari ongeveer driehonderd boeren en makelaars aan het Bureau Heffingen in Assen te kennen gegeven hun varkensrechten te willen verkopen. Daarnaast hebben inmiddels meer dan honderd boeren zich gemeld voor de Bevar, de Beëindigingsregeling varkensbedrijven in de Ecologische Hoofdstructuur. Dat is opmerkelijk omdat de rechter onlangs in een tussenvonnis heeft bepaald dat de overheid er niet aan ontkomt schadevergoeding te betalen voor varkensrechten die zijn afgenomen.

De boerenorganisatie LTO-Nederland is blij met de grote animo, meldt woordvoerder H. Boelrijk. Zeker na de uitspraak van de rechter. "Wij hebben er hard aan getrokken om aantrekkelijke regelingen te krijgen voor boeren die willen stoppen. Maar we waren wel een beetje bezorgd dat het tussenvonnis de animo daarvoor zou ondergraven. Gelukkig valt dat nu erg mee", aldus Boelrijk.

Onduidelijk is nog of boeren die nu hun rechten verkopen later alsnog aanspraak kunnen maken op de mogelijke schadevergoeding voor de rechten die het ministerie heeft afgenomen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.