&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
20 januari 1999

 


[Beurstip]
[Ordina]
[ICT Challenge]
[Reaal]
[Autosite]
[Hypotheek-angst?]
[ABN AMRO]

Vedior verdwijnt uit AEX-index

Van een onzer verslaggevers - AMSTERDAM, woensdag

Uitzendketen Vedior verdwijnt uit de AEX-index. Het bedrijf (ontstaan na een splitsing van Vendex) wordt vanaf 22 februari in de Midkap-index opgenomen. Dit heeft het bestuur van de Amsterdamse beurs gisteren bekend gemaakt.

De bepaling of een fonds in de AEX-index of de Midkap-index wordt opgenomen, is afhankelijk van het volume van de aandelenhandel in het fonds. Het is geen oordeel over de kwaliteit van het fonds. Toch begeren bedrijven opname in de index omdat daarmee de naamsbekendheid groeit en omdat grote beleggers veelal kiezen voor AEX-fondsen omdat zij daarmee de prestatie van de index kunnen volgen.

Zowel de AEX-index (de grote fondsen) als de Midkap-index (de middelgrote fondsen) bestaat uit 25 ondernemingen. Vedior wordt in de AEX niet vervangen omdat door de splitsing er één fonds te veel in de AEX was gekomen.

Naast Vedior komen er vijf nieuwe bedrijven in de Midkap. Het gaat om AOT, Benckiser, Laurus, Van der Moolen en Nutreco. Een aantal middelgrote fondsen verliest de Midkap-status: Boskalis Westminster, Grolsch, HBG en Wegener Arcade. Al eerder verdween KBB uit de Midkap door de fusie met Vendex.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.