&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


woensdag
20 januari 1999

 


[Beurstip]
[Ordina]
[ICT Challenge]
[Reaal]
[Autosite]
[Hypotheek-angst?]
[ABN AMRO]

Aandeelhouders liggen
dwars bij overname KBB

AMSTERDAM, woensdag

Een groep aandeelhouders die prefentierechten in het Bijenkorf-concern bezit, wil geen afstand doen van zijn stukken. Zij vinden de prijs die Vendex biedt veel te laag.

De dwarsliggende aandeelhouders menen recht te hebben op ƒ2,50 tot ƒ7 per winstbewijs, terwijl Vendex maar een stuiver tot een dubbeltje biedt. Vendex heeft inmiddels de meerderheid van de winstbewijzen in bezit. Ruim 45 procent, 3,2 miljoen stukken, zweeft nog bij beleggers. Een kwart van hen heeft zich verenigd in een stichting.

Volgens J. Wendelgelst, die de stichting Belangenbehartiging Preferentierechten KBB vertegenwoordigt, willen de aandeelhouders de fusie niet frustreren. "We streven alleen naar een eerlijke regeling." Wel is hij boos over het feit dat Vendex tot op heden iedere vorm van overleg heeft geweigerd.

Een zegsman van Vendex zei gistermiddag voor het eerst van de stichting gehoord te hebben. Het detailhandelsconcern heeft inmiddels wel een juridische procedure gestart, waarin deskundigen zich zullen buigen over de hoogte van de schadeloosstelling. "Hun advies is bindend", aldus de Vendex-man.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.