&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
16 januari 1999

 


[Hypotheek-angst?]

De Boertjes vandaag al in Barcelona

BARCELONA, donderdag

Ronald en Frank de Boer worden vanmorgen vanuit Kaapstad in Barcelona verwacht na een slopende reis van ruim zeventien uur. Meteen daarna worden zij medisch gekeurd in de kliniek van Asepeyo in Sant Cugat. Als de doktoren geen medische obstakels vinden tekenen zij vandaag nog hun contract, dat hen voor de komende 3,5 jaar aan Barcelona bindt. Om andere clubs af te schrikken om Ronald of Frank tussentijds in te lijven, heeft Barcelona een afkoopsom bedongen van maar liefst 135 miljoen gulden voor elk van de beide spelers.

"Het is allemaal erg snel gegaan", lichtte advocaat mr.H.J.A. Knijff toe, nadat hij samen met collega mr. Post en de zaakwaarnemers Rob Cohen en Rob Jansen in een vijf uur durend onderhoud met vertegenwoordigers van Barcelona de laatste puntjes op de 'i' had gezet. Donderdagnacht was er plotseling een doorbraak en een akkoord. En vanmiddag heeft het ook niet lang geduurd omdat er geen echte knelpunten waren." Omdat Barcelona aanvankelijk te kennen had gegeven alleen geïnteresseerd te zijn in de komst van Frank de Boer, circuleerde gisteren het gerucht dat Ronald wellicht aan een andere club zou worden doorverhuurd. "Dat is volledig onjuist", stelt mr.Knijff. "In het contract met Ronald is dat op geen enkele manier geregeld."

Binnen de selectie wordt over de constante uitbreiding van het Nederlandse contingent bij FC Barcelona wat minder simplistisch gedacht. "Ik begin me al aardig thuis te voelen hier. Want het elftal begint steeds meer te lijken op het team van Ajax uit het recente verleden", grapte Patrick Kluivert ironisch. "Maar ik weet niet of deze ontwikkeling met zoveel Nederlanders wel goed is voor de club. Ik denk dat het erg gevaarlijk is. Zeker voor ons, want als de resultaten tegenzitten zit het er dik in dat de Nederlanders de schuld krijgen van het slechte spel. De komst van Frank de Boer begrijp ik wel, want op die positie hebben we Frank gewoon nodig. Maar Barça heeft al veel middenvelders en daarom weet ik niet of Ronald wel zo nodig is."

Ook aanvoerder Pep Guardiola doorspekte zijn diplomatieke antwoorden met een ondertoon van lichte kritiek. "De verantwoordelijkheid voor de samenstelling van de spelersgroep komt voor volledige verantwoordelijkheid van de trainer. Want die beslist, samen met het bestuur, welke spelers vertrekken en wie er in hun plaats komen. Maar als we de zaak omdraaien, zou de aanhang van Ajax het accepteren als daar acht Spanjaarden zouden spelen?"






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.