&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
16 januari 1999

 


[Hypotheek-angst?]

Schalken in finale
op jacht naar Haas

Van onze Telesportredactie - AMSTERDAM, zaterdag

Sjeng Schalken gaat in Auckland op jacht naar Haas. Tommy Haas wel te verstaan, de Duitse belofte, die de komende jaren samen met Nicolas Kiefer grootvorst Boris Becker en kroonprins Michael Stich moet doen vergeten. Een niet mis te verstane opdracht, waaraan voorlopig niet is voldaan, net zoals Schalken nog niet in de voetsporen kan treden van Richard Krajicek. Maar dat het duo niet gespeend is van tenniskwaliteiten moge uit de gang naar de eindstrijd van het tennistoernooi in Auckland, aan de vooravond van de Australian Open, blijken.

De 22-jarige Limburger versloeg in de halve eindstrijd de Nieuw-Zeelander Brett Steven met 6-4, 6-4. Haas had aanzienlijk meer moeite met Felix Mantilla, de Spanjaard die zich pas na drie sets gewonnen gaf: 4-6, 6-3, 6-3.

Schalken klopte in Auckland achtereenvolgens de Amerikaan Spadea, de Tsjech Vacek en de Roemeen Pavel, voor hij Steven trof. Hij kan de vierde titel in zijn loopbaan binnenhalen. Eerder won hij de toernooien van Valencia, Jakarta en Boston. De Nederlander wacht begin volgende week bij de Australian Open meteen een zware klus. In de eerste ronde ontmoet hij de herboren Thomas Muster.

Ook zijn andere Nederlandse collega's kunnen in Melbourne Park, vanaf maandag, meteen fiks aan de bak. Richard Krajicek, als negende geplaatst, ontmoet de Marokkaanse baltovenaar Hicham Arazi. Peter Wessels treft de Amerikaan Jim Courier, oud-winnaar van het eerste Grand Slam van dit seizoen. John van Lottum moet het opnemen tegen de Zweed Magnus Norman, afgelopen jaar winnaar van de Grolsch Open in Amsterdam.

Paul Haarhuis en Jan Siemerink lijken de gemakkelijkste tegenstanders te hebben in respectievelijk de Australiër Michael Tebbutt en de Armeniër Sargis Sargsian.

In het vrouwentoernooi bereikt in elk geval één Nederlandse tennisster de tweede ronde. Seda Noorlander moet het in haar eerste Grand Slam-evenement in de openingsronde opnemen tegen landgenote Miriam Oremans. Kristie Boogert speelt tegen de Slowaakse Henriëta Nagyova.

• De Amerikaanse Lindsay Davenport en de Zwitserse Martina Hingis treffen elkaar in de finale van het toernooi in Sydney. De als eerste geplaatste Davenport stuitte de opmars van de Duitse Steffi Graf met 6-2 7-5. Hingis had meer moeite met de Oostenrijkse Barbara Schett: 6-3 3-6 7-6.

Bij het mannentoernooi in Sydney bereikten de Amerikaan Todd Martin en de Spanjaard Alex Corretja de finale. Martin klopte in slechts 53 minuten Thomas Muster uit Oostenrijk (6-2 6-1). Corretja was te sterk voor de Slowaak Karol Kucera (7-5 6-4).

• Auckland. Mannen, 700.000 gulden. Kwartfinales: Mantilla (Spa/2) - Hrbaty (Slw/8) 2-6 7-5 6-3, Haas (Dui/5) - Raoux (Fra) 7-6 7-6. Halve finales: Schalken (Ned) - Steven (NZe) 6-4 6-4, Haas - Mantilla 4-6 6-3 6-3.

• Sydney. Mannen, 600.000 gulden. Halve finales: Corretja (Spa/1) - Kucera (Slw/4) 7-5 6-4, Martin (VSt/8) - Muster (Oos) 6-2 6-1.

• Sydney. Vrouwen, 750.000 gulden. Halve finales: Davenport (VSt/1) - Graf (Dui/6) 6-2 7-5, Hingis (Zwi/2) - Schett (Oos) 6-3 3-6 7-6.

• Hobart. Vrouwen, 220.000 gulden. Halve finales: Rubin (VSt/5) - Halard-Decugis (Fra/1) opgave Halard-Decugis, Grande (Ita) - Frazier (VSt) 6-3 7-5.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.