&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
16 januari 1999

 


[Hypotheek-angst?]

KNSB werkt aan wildcard voor Postma

GRONINGEN, zaterdag

De KNSB beslist dit weekeinde of hij een officiële poging onderneemt om Ids Postma alsnog aan de start te krijgen tijdens het WK allround, op 6 en 7 februari in Hamar. De titelverdediger, die vorige week vrijdag op de eerste afstand van de EK in Heerenveen viel, maakt geen recht op één van de twee startplaatsen die de internationale schaatsunie (ISU) voor Nederland heeft klaarliggen. Die zijn voor Rintje Ritsma en Martin Hersman, de nummers één en zes van het afgelopen EK. "Daaraan wordt niet getornd", zei topsportcoördinator Ab Krook gisteren.

Wel onderzoekt de bond de mogelijkheden om voor Postma een 'wild card' te krijgen. Krook: "De zaak heeft de hoogste aandacht van de KNSB. Na het weekeinde valt de beslissing of we een officieel verzoek bij de ISU indienen en zo ja, op welke wijze. Er wordt bekeken wat wel en wat niet kan. Er is voldoende informatie voorhanden, maar we willen de zaak zo zorgvuldig mogelijk afstemmen. We zijn met alle betrokken instanties die ons hierin zouden kunnen adviseren, in gesprek."

*• Tonny de Jong, Annamarie Thomas, Barbara de Loor en Renate Groenewold vertegenwoordigen Nederland op 6 en 7 februari tijdens het WK allround in Hamar. De schaatsbond (KNSB) heeft hen voor het toernooi aangewezen. De nominatie van het viertal is geen verrassing. Ze eindigden afgelopen weekeinde respectievelijk als nummer één, drie, vijf en zeven tijdens het EK in Heerenveen.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.