&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
16 januari 1999

 


[ICT Challenge]
[Beurstip]
[ABN AMRO]
[Reaal]
[Autosite]
[Ordina]

Van Lanschot dit jaar naar beurs

Van een onzer redacteuren - DEN BOSCH, zaterdag

Van Lanschot Bankiers gaat hoogstwaarschijnlijk dit jaar naar de beurs. "We hebben nog geen besluit genomen over het tijdstip, maar dit jaar is een reële mogelijkheid", zegt secretaris mr. A.W. Jonker van Van Lanschot.

Van Lanschot gaat als 'pure' bank naar de beurs en wacht daarmee niet tot er een partner in de verzekeringswereld is gevonden. Die zoektocht gaat gewoon door maar staat los van de beursgang.

Topman H. Heemskerk heeft vorig jaar gezegd dat zijn bank staat te trappelen om met een levens- en pensioenverzekeraar in zee te gaan. Eerder mislukte een fusie met verzekeraar Nuts Ohra, die de zaken momenteel financieel bergafwaarts ziet gaan. Van Lanschot was bang zijn zelfstandigheid te verliezen.

De grootste aandeelhouders van Van Lanschot zijn Delta Lloyd, Friesland Bank, NIB en de familie Van Lanschot. Met de aandeelhouders wordt overlegd over een beursgang. Het is nog niet bekend wie de beursintroductie gaat begeleiden. Jonker wil niet zeggen of er nieuwe aandelen worden uitgegeven of alleen bestaande stukken herplaatst. Ook is er nog niets bekend over mogelijke beschermingsconstructies.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.