&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
16 januari 1999

 


[Autosite]
[ICT Challenge]
[Ordina]
[ABN AMRO]
[Beurstip]
[Reaal]

Getronics-topman Ton
Risseeuw trekt zich terug

Van een onzer verslaggeefsters - AMSTERDAM, zaterdag

Getronics-topman Ton Risseeuw zal per 1 mei van dit jaar terugtreden als president-directeur van het automatiseringsfonds. Zijn functie zal worden overgenomen door de van PricewaterhouseCoopers afkomstige drs. C.G. van Luijk RA (49).

Het toch nog onverwachte nieuws werd gisteren zelf door Risseeuw toegelicht. Er is volgens hem geen sprake van dwang vanuit de raad van commissarissen of de huidige directie. "Het is een persoonlijke overweging. Ik heb het besluit in overleg met mijn vrouw genomen. Ik wordt dit jaar 63 jaar. Bij Getronics ligt de gemiddelde leeftijd van het personeel rond de 30. Ik ben twee keer zo oud. Het is tijd om op te stappen om de huidige directie niet voor de voeten te lopen."

In tegenstelling tot veel andere oprichters-bestuurders zal Risseeuw geen plaats nemen in de raad van commissarissen van Getronics. Wel houdt hij zich beschikbaar voor 'adviezen'. De Getronics-topman wil zijn kennis ter beschikking stellen van groeibedrijven. Hij is al actief in het Twinning-netwerk dat is opgestart door Roel Pieper. Verder zal hij investeren in veelbelovende bedrijfjes.

Risseeuw was sinds 1976 bij Getronics werkzaam. In 1982 ontstond het huidige Getronics uit een onderdeel van SHV. In 1985 kreeg het bedrijf een notering aan de Amsterdamse beurs. Sindsdien heeft de automatiseerder een sterke groei meegemaakt.

Van Luijk is al 9 jaar bestuurslid van het huidige Pricewaterhouse Coopers, sinds 1992 in de functie van voorzitter van de raad van bestuur van Coopers & Lybrand. Thans is hij lid van de internationale board van Coopers & Lybrand. De naam van Van Luijk dook een paar jaar geleden op tijdens de Chipshol-affaire. Hij kreeg hierbij een berisping van de tuchtraad van de Nivra. Dit heeft echter niet meegespeeld bij zijn benoeming volgens Risseeuw.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.