&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
16 januari 1999

 


[ICT Challenge]
[Ordina]
[Beurstip]
[Reaal]
[Autosite]
[ABN AMRO]

Meer aandelen Free
Record naar beurs

Van een onzer verslaggevers - CAPELLE AAN DEN IJSSEL, zaterdag

Grootaandeelhouder Hans Breukhoven heeft besloten om een derde deel van zijn belang in cd-keten Free Record Shop te verkopen. Nu heeft hij nog 82 procent van de aandelen in handen, terwijl nog eens 12 procent in handen is van het Orange Fund.

Daardoor is de verhandelbaarheid van het aandeel Free Record Shop zeer beperkt. In de praktijk gaat er een goede 5 procent van de stukken om op de Amsterdamse beurs. Daartegen is door beleggers vaak bezwaar gemaakt. Een uiterst marginale verhandelbaarheid heeft over het algemeen een koersdrukkend effect.

Breukhoven, echtgenoot van zangeres en veelvuldig party-bezoekster Vanessa, verkoopt maximaal 1 miljoen aandelen. Bij de huidige beurskoers brengt hem dat zo'n 44 miljoen gulden op.

Ondanks de voorgenomen verkoop behoudt de platenbons een fors meerderheidsaandeel van 54 procent in de door hem opgerichte winkelketen.

Het exacte moment waarop Breukhoven zijn aandelen afstoot, hangt af van de marktomstandigheden. "Die zijn op dit moment uitstekend", aldus de topman. "Alleen een echte crash kan roet in het eten gooien. Met de huidige koers 20 euro ben ik tevreden."

Bij de herplaatsing van de stukken krijgen inschrijvingen van particulieren voorrang. Dit om een verder maximale spreiding te bewerkstelligen.

De aandelen die Breukhoven vasthoudt, zijn nog eens ƒ115 miljoen waard. De stukken zijn in het afgelopen jaar fors gestegen. In januari 1998 noteerde het aandeel nog ƒ33,50. Inmiddels is dat omgerekend ruim ƒ44.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.