&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
16 januari 1999

 


[Ordina]
[Reaal]
[ABN AMRO]
[Autosite]
[ICT Challenge]
[Beurstip]

Recordomzet DAF Trucks

Van een onzer redacteuren - EINDHOVEN, zaterdag

DAF Trucks heeft vorig jaar een recordomzet geboekt. De Eindhovense vrachtwagenproducent, een dochter van het Amerikaanse Paccar, zag de omzet in 1998 met 25% stijgen tot ƒ4,5 miljard.

DAF verkocht in 1998 24.820 trucks, 4,7% meer dan het jaar daarvoor. De vestigingen in Eindhoven en het Belgische Westerlo produceerden 25.465 vrachtwagens, 35% meer dan in 1997. Per medewerker steeg het aantal geproduceerde trucks van 3,2 naar 4 stuks.

Indien de productie van het Britse Leyland wordt meegerekend, waar lichte distributietrucks voor DAF worden gemaakt, steeg het aantal verkochte vrachtwagens tot 33.770. Het vlaggenschip van de onderneming is de DAF 95XF, waarvan er in de laatste twee jaar meer dan 27.500 werden verkocht.

President-directeur Cor Baan sprak van "een topprestatie". Hoe groot de verwachte winst zal zijn, wilde de topman niet zeggen, al zinspeelde hij erop dat daar soortgelijke kwalificaties van toepassing zijn.

De resultaten van DAF worden verwerkt in de cijfers van Paccar, die over enige tijd bekend worden gemaakt. Over 1997 behaalde DAF een winst van ƒ180 miljoen bij een omzet van ƒ3,6 miljard.

Overigens heeft DAF al eerder bekendgemaakt dat de markt voor zware vrachtwagens dit jaar vermoedelijk enigszins terugloopt. In verband daarmee heeft het bedrijf de productie op een iets lager pitje gezet.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.