&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
16 januari 1999

 


[ABN AMRO]
[ICT Challenge]
[Beurstip]
[Reaal]
[Autosite]
[Ordina]

Broker ABN Amro beschuldigd
van koersmanipulatie

Van een onzer verslaggevers - AMSTERDAM, zaterdag

Bij het Newyorkse kantoor van ABN Amro is tophandelaar Angelo Iannone op staande voet ontslagen. Hij wordt door de Amerikaanse beurstoezichthouder, de SEC, verdacht van koersmanipulatie.

Iannone is een van de meest invloedrijke beurshandelaren op Wall Street. ABN Amro wist hem over te halen zijn baan bij Goldman Sachs op te zeggen en naar het kantoor van de Nederlandse bank te komen.

De topbroker heeft verdachte transacties uitgevoerd op de effectenbeurs in Londen. De SEC stelt nu samen met zijn Britse evenknie een diepgaand onderzoek in. Bronnen melden dat Iannone onwettige afspraken had lopen met andere marktpartijen. Zo kon de koers van bepaalde effecten worden gemanipuleerd.

Iannone was binnen ABN Amro verantwoordelijk voor het uitvoeren van transacties voor Amerikaanse cliënten op de Europese beurzen. Nadat de SEC informatie opvroeg over Iannone, is ABN Amro een omvangrijk intern onderzoek gestart. Dat leidde vervolgens tot het ontslag op staande voet. Een woordvoerder van de bank in Nederland bevestigde gisteren desgevraagd het onderzoek van de SEC en het ontslag van Iannone. Vanwege eventuele juridische consequenties wilde hij echter geen verband leggen tussen het een en het ander.






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.