&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
16 januari 1999

 



Gewelddadige protesten in Athene

ATHENE, zaterdag - FOTO: AP

Tijdens een protestmars van scholieren in de Griekse hoofdstad Athene, hebben gemaskerde demonstranten gisteren molotov-cocktails naar de politie gegooid. Een agent stond korte tijd in brand en is met licht brandwonden naar het ziekenhuis gebracht. Tijdens de protesten vielen nog twee gewonden.

De tienduizenden scholieren, die ook winkelruiten en auto's vernielden, protesteerden tegen de onderwijshervormingen die de Griekse minister van Onderwijs, Gerassimos Arsenis, afgelopen herfst heeft aangekondigd. De scholieren vrezen dat ze door de hervormingen minder kans maken op hoger onderwijs.

Sinds de aankondiging hebben leerlingen door het hele land in totaal 3000 middelbare scholen bezet. Op dit moment staan er nog 600 onder de controle van de scholieren, die ook steun krijgen van leraren. Zij waren gisteren bij de demonstratie ook van de partij, omdat de aangekondigde hervormingen ook voor hen nadelige gevolgen hebben.

Arsenis waarschuwde dat inmiddels zoveel lesdagen zijn gemist, dat een deel van de leerlingen aan het einde van het schooljaar geen examen kan doen. Arsenis zelf heeft vandaag al een examen, als in het Griekse parlement wordt gestemd over een motie van wantrouwen tegen de minister. (AP/Reuters)






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.