&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT=""> [Nederland]
[Buitenland]
[Telesport]
[Financiën]
[Nederland]
 

 


zaterdag
16 januari 1999

 



Verdrinking zwerfhonden

TAIPEI, zaterdag - FOTO: AP

In de wet staat dat ze een injectie moeten krijgen, maar in het zuiden van Taiwan worden zwerfhonden door de Controledienst voor Dieren in kleine kooitjes gestopt, waarna ze 15 minuten lang onder water worden gehouden.


Een werknemer van een asiel in de Taiwanese provincie Tainan haalt een kooi volgepakt met verdronken zwerfhonden uit het water.

Waarnemers van de 'Vereniging Bescherming van Leven' fotografeerden deze onterende praktijken bij een asiel in de provincie Tainan. "De verdrinkingen zijn gruwelijk en compleet in strijd met de wet", zegt secretaris-generaal Wu Hung. De organisatie heeft een klacht ingediend bij de regering. Een officieel onderzoek naar deze wandaden is al toegezegd.

Normaal horen de honden zeven dagen opgesloten te worden voordat ze een fatale injectie krijgen toegediend. De zwerfhonden van het asiel in Tainan, gevestigd in een commercieel slachthuis, rest niet meer dan drie dagen voordat ze door verdrinking, maar meestal door elektrocutie, worden gedood. Medewerkers van het slachthuis worden ingehuurd om de afschuwelijk daad te verrichten.

De Taiwanese regering heeft onlangs een wet voor dierenrechten aangenomen, nadat internationale verontwaardiging was ontstaan over de toestand in de asiels. De wet omvat boetes voor dierenmisbruik, registratie van alle huisdieren en de eis dat humane methodes worden toegepast om dieren te doden. (AP)






[Voorpagina]

[Nederland]

[Buitenland]

[Telesport]

[De Financiële Telegraaf]

[Xtra]




Auteursrechten voorbehouden 1996-1999, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator, Netscape Communicator of Microsoft Internet Explorer.