" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALT="">

[Buitenland]


zaterdag
19 september 1998

 

best intranet award

Wolven in
de Alpen

Van onze correspondent - PARIJS, zaterdag

Skiërs zijn gewaarschuwd: er zijn weer wolven in de Franse Alpen! Biologen hebben gisteren officieel de aanwezigheid van de roofdieren in het berggebied van de Savoie en Haut-Savoie bevestigd.

De afgelopen maanden klaagden boeren en herders steen en been over dode kuddedieren. Volgens de autoriteiten zouden verwilderde honden of lynxen, die enkele jaren geleden zijn losgelaten in de Jura, verantwoordelijk zijn voor de slachtpartijen.

Aan de hand van uitwerpselen, haren en de wijze waarop de schapen zijn verscheurd, konden biologen echter vaststellen dat het om wolven ging, die waarschijnlijk vanuit Italië naar de Franse Alpen zijn getrokken.

Hoewel de wolven tot nog toe geen mensen hebben aangevallen, sluiten biologen niet uit dat in de toekomst dergelijke gevallen zich zullen voordoen wanneer er niet snel maatregelen worden getroffen.

Aangezien er een internationaal jachtverbod op wolven van kracht is, denken de wetenschappers aan het inzetten van afgerichte witte herdershonden, de enige die wolven op afstand kunnen houden.

 


Auteursrechten voorbehouden 1996-1998, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam


De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape of Microsoft Internet Explorer