" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALT="">

[Telesport]


maandag
25 mei 1998

 

WK Voltreffer
Cmg
Isologic Nederland BV
Centura Software
Autosite

Swift: En dat is zeven

Van onze handbalmedewerker - ROERMOND, maandag

De handbalsters van Flair/Swift toonden precies twee wedstrijden werkelijke concentratie en spelwijsheid; het was voldoende om de zevende landstitel op rij binnen te slepen. De Limburgse vrouwen, in de competitie een toonbeeld van verzadiging, lieten vorige week in Wognum al zien dat zij runner-up Zeeman Vastgoed/SEW eenvoudig de baas waren (20-26) en maakten het klassenverschil afgelopen weekeinde nog eens haarfijn duidelijk (28-24).

Hoewel SEW in de finale geen serieuze tegenpartij vormde voor Swift, heeft de ploeg van de scheidende trainer Rolf Schulte dit seizoen in ieder geval voor een frisse wind in het vrouwenhandbal gezorgd. De selectie uit Nibbixwoud hield Swift voor de eerste maal in zeven jaar van de zogenaamde 'dubbel' af. In het hol van de leeuw, de Roermondse Jo Gerrishal, thuishaven van Swift, pakten de Noord-Hollandse vrouwen twee weken geleden ten koste van de titelverdediger de beker. Het maakte van Swift een gewaarschuwde tegenstander tijdens de strijd om het landskampioenschap.

De ploeg van Jonny Makelae opende agressief onder leiding van Irina Pusic, die negen doelpunten voor haar rekening zou nam, en maakte goed gebruik van de (te) zware druk op Noord-Hollandse schouders. SEW moest winnen om nog aanspraak te kunnen maken op de kampioenstitel. Hoewel SEW in de eerste helft nog redelijk bijbleef (ruststand 12-11), walste de thuisploeg in het tweede bedrijf volledig over de runner-up heen.

Uitslagen handbal Beek. Mannen, degradatiepoule: Cesar - Hellas 21-21. Bijzonderheid: duel werd eerder gestaakt, met nog een half uur te spelen, bij 12-9. Eindstand onderaan: 3. Swift Arnhem 8-9, 4. Cesar 8-8 (gedegradeerd), 5. Hellas 8-8 (gedegradeerd).

 

Auteursrechten voorbehouden 1996-1998, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam


De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape of Microsoft Internet Explorer