" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALT="">

[Telesport]


woensdag
6 mei 1998

 

Centura Software
CMG
Salarisexpert
Automatiseringsdiensten

E & O op drempel van titel

Van onze handbalmedewerker - EMMEN, woensdag

De handballers van Anova/E en O staan verrassend op de drempel van het landskampioenschap. Nadat de Drenten eerder al het eerste duel in de serie van vijf wonnen, trok de ploeg van trainer Joop Fiege gisteravond ook de tweede wedstrijd naar zich toe. In een tumultueuze slotfase besliste Peter Portengen vier seconden voor het einde het duel door 25-24 te scoren.

Dat gebeurde middels een door Aalsmeer fel betwiste strafworp nadat E en O in de laatste aanval de bal naast gooide. De arbiters zagen echter een overtreding en wezen naar de stip, waar Peter Portengen optimaal van profiteerde.

In de eerste helft zag het er overigens niet naar uit dat het een thriller zou worden in de overvolle sporthal van Emmen, want de thuisclub stond driekwart van de wedstrijd ruim voor. In de slotfase raakte E en O echter plotsklaps de weg kwijt en Aalsmeer kwam sterk terug. En toen Theo van der Berg de 22-24 voorsprong voor de gasten scoorde, leek er geen vuiltje meer aan de lucht en leek Aalsmeer in de de best-of-five-serie gewoon op gelijke hoogte te komen. De scheidsrechters dachten daar tot woede van Aalsmeer-trainer Peter Tier en zijn spelers echter anders over. Drie opeenvolgende strafworpen voor E en O bezorgden de Drenten alsnog de gelukkige 25-24 zege. Vrijdagavond volgt in Aalsmeer de derde confrontatie en kan E en O zijn zesde landstitel in successie binnenhalen.

 

Auteursrechten voorbehouden 1996-1998, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam


De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape of Microsoft Internet Explorer