" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALT=""> " WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALT="">
 

[Telesport]


maandag
3 november 1997

 

Business-consultant

Volendam mist routine

Van onze handbalmedewerker - DEN HAAG, maandag

De reguliere competitie bij de handballende mannen is bijna halverwege en het lijkt erop dat de strijd om een plaats in de play-offs zich gaat toespitsen op maar liefst acht clubs. Aalsmeer, Anova/E en O en Horn/Sittardia hoeven zich niet bovenmatig in te spannen voor de extra speelronde om de landstitel, maar daar achter moeten vijf ploegen alles uit de kast halen om de twee resterende plaatsen te pakken. Het mag opmerkelijk genoemd worden dat de beide debutanten, Volendam en Hellas, nog volop meedoen.

Zaterdagavond had Blauw Wit aanvankelijk grote moeite met het mentaal sterke Hellas, maar de ploeg won toch nog geflatteerd met 26-34. Het gebrek aan routine deed de Hagenaars de das om, maar in het gevecht om de play-off-plaatsen zijn ze zeker nog niet verslagen. Dat geldt ook voor Volendam, dat zaterdagavond weliswaar kansloos (29-19) onderuit ging tegen topper Aalsmeer, maar zeker het talent en de mentaliteit heeft om in de subtop mee te draaien. Juist in kansrijke situaties en vaak op beslissende wedstrijdmomenten komt Volendam routine en tactisch vermogen tekort, te meer omdat trainer Hennie Quint er dan nauwelijks in slaagt de teamdiscipline te handhaven. Dit weer tot grote onvrede van de routiniers, die weten dat dit Volendam zeker voor de subtoppers in de eredivisie een onoverkomelijk struikelblok kan vormen. Lijstaanvoerder Aalsmeer daarentegen bleek zaterdagavond nauwelijks moeite te hebben om de zwakke facetten van de debutanten bloot te leggen en trok simpel de winst naar zich toe.

Sittardia en E en O volgen Aalsmeer op de voet. De Sittardse ploeg, waarin Lambert Schuurs vanwege een zware vierdaagse 160 kilometer lange hardloopwedstrijd in de Himalaya op het appel ontbrak, veegde met 30-20 de vloer aan met het zwakke Swift. E en O bleef in Beek gemakkelijk met 27-36 de baas over Direct Mail/Caesar.

De stand: Aalsmeer 8-16, Anova/E en O 8-14, Horn/Sittardia 8-14, Inrada/Blauw Wit 8-9, Hirschmann/V en L 7-8, Hellas 8-6, HVM/Tachos 7-5, Volendam 8-4, Direct Mail/Caesar 8-2, Swift 8-0.

 

Auteursrechten voorbehouden 1996-1997, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam


De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape of Microsoft Internet Explorer