" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALT=""> " WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALT="">

 

[Nederland]


woensdag
10 september 1997

 

[client/server specialist]
[World Online]

KLM'ers gaan uit hun dak

door Arnold Burlage - SCHIPHOL, woensdag

De KLM onderzoekt misdragingen van bemanningsleden, die dansend op het dak van een KLM Boeing 747-400 zijn betrapt. Het incident voltrok zich voor de ogen van passagiers op de luchthaven van Guatamala City en werd op de foto vastgelegd door een toevallig aanwezige fotograaf van het Belgische dagblad De Morgen.

"Zeer ongewoon en zeker niet zonder veiligheidsrisico's. We zijn benieuwd om de reden van de bemanning te horen", reageerde gisteren KLM-woordvoerder Hugo Baas.

Hoog opgenomen

De verklaring van de bemanning is nog niet bekend, omdat die zich tijdelijk gedetacheerd in het buitenland bevindt. "We hopen die verklaring wel binnen de kortste keren telefonisch te vernemen", aldus de zegsman van de KLM, waar het vreemde gedrag van de bemanning gisteren direct zeer hoog wordt opgenomen.

De bemanningsleden zijn vrijwel zeker via een noodluik in de cockpit op het dak van de jumbo geklommen. Of de verantwoordelijke gezagvoerder daarvoor toestemming heeft gegeven en mogelijk zelf letterlijk en figuurlijk mee uit het dak is gegaan, is nog onduidelijk.

Risico

De bemanningsleden hebben naast dat zeker voor de oplettende en verbaasde passagiers schokkende gedrag, volgens de KLM-woordvoerder, een onaanvaardbaar veiligheidsrisico genomen op het gladde dak van de jumbo, dat overigens stevig genoeg is om menselijk gewicht te dragen. Als geen afdoende verklaring voor het incident bestaat wacht de bemanning een disciplinaire straf.

"We lopen zonder de reden van betrokkenen zelf te kennen nu nog niet op de feiten vooruit", zei KLM-woordvoerder Hugo Baas gisteravond, die vandaag een nadere verklaring van de bemanningsleden verwacht.

Het lijkt wel of de drie KLM-ers een dansje maken boven op de Jumbo, die geparkeerd stond op de luchthaven van Guatamala City. In ieder geval heeft het drietal dikke pret. Het schouwspel werd gadegeslagen door hoogst verbaasde passagiers. FOTO: RBP PRESS

 


Auteursrechten voorbehouden 1996-1997, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam


De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape of Microsoft Internet Explorer