[Telesport]


vrijdag
9 mei 1997

 


Zweedse trojka loodst
Sittardia naar titel

Van onze handbalmedewerker - SITTARD, vrijdag

Het gezicht van Bosse Johansson sprak boekdelen. De rondborstige Zweedse trainer van Horn/Sittardia glunderde van oor tot oor toen hij met opgeheven armen zijn imposante op de middenstip plaatste en het publiek in de overvolle Sittardse sporthal bedankte. Johansson had zijn kunstje geflikt, want zijn Sittardia pakte de zeventiende landstitel in historie door Thrifty/Aalsmeer met 29-22 te kloppen.

Sinds Anova/E en O en Aalsmeer het heft in handen hadden genomen, hunkerde Limburg naar de tijden van weleer. Gelukkig voor Sittardia raakte twee seizoenen geleden niemand in paniek toen het eerste jaar onder Johansson geen succes opleverde. Met zijn landgenoten Hermundstadt en Bolevin als verlengstuk van de coach zorgde de Zweedse trojka er voor dat vrijwel alle Nederlandse spelers bij Sittardia dit seizoen beter gingen handballen.

Dat de Limburgers klaar zijn voor het internationale werk, bleek gisteren in eigen huis. Toen Aalsmeer tot 4-4 bij kon blijven, achtte Johansson de tijd rijp om zijn spelers opdracht te geven om 'Europees' te spelen. Dat betekende niets anders dan meer fysieke krachten gebruiken en wel zodanig dat Aalsmeer het surplus aan techniek niet beloond zag. En toen de afstand eenmaal niet meer te overbruggen was en Robert Bolevin na zijn elf treffers met rood van het veld was gestuurd, werd overgeschakeld op mooi handbal. Prachtige combinaties, schitterende doelpunten en fantastische individuele acties lieten zien dat Sittardia de terechte kampioen van Nederland is.

 

Auteursrechten voorbehouden 1996-1997, © Dagblad De Telegraaf, Amsterdam


De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape of Microsoft Internet Explorer