" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="RIGHT" ALT=""> 'Verkiezingsfraude' Almelo

Van onze correspondent - ALMELO, donderdag

Een opmerkelijk incident bij een stembureau in Almelo heeft gisteren de gehele dag voor grote beroering gezorgd.

Een vader meldde zich gisterochtend in het stemlokaal aan de Platanenstraat en verklaarde dat hij niet alleen voor zichzelf maar ook voor zijn dochter, die in het ziekenhuis ligt, een stem wilde uitbrengen. De vader beschikte echter niet over de handtekening van zijn dochter.

Toen het hoofd van het bureau verklaarde daar geen bezwaar tegen te hebben en vervolgens zelf een handtekening plaatste, ging een andere kiezer door het lint. Deze deed bij de politie aangifte van verkiezingsfraude.

Het gevolg was dat de politie niet alleen justitie inseinde, maar ook alarm bij het gemeentebestuur sloeg. Een ambtenaar besloot daarop verhaal te halen bij het hoofd van het stembureau.

Volgens gemeentewoordvoerder J. Broeksteeg kende het hoofd van het stembureau de bewuste vader persoonlijk en nam hij zodoende genoegen met diens uitleg. "Hij legde dus de letteren van de wet uit in de geest van de situatie. Vervolgens plaatste hij zijn paraaf als hoofd van het stembureau, maar het was dus pertinent niet zo dat hij in naam van de dochter tekende."

Volgens Broeksteeg neemt de gemeente genoegen met deze uitleg van de preses van het stemlokaal. Een politiewoordvoerder laat weten dat justitie mogelijk alsnog een onderzoek instelt.