" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="RIGHT" ALT=""> Internetters zetten PvdA op verlies

AMSTERDAM, donderdag

Bij de verschillende schaduwverkiezingen die door diverse instanties op Internet zijn gehouden, is de Partij van de Arbeid op fors verlies uitgekomen. Een proef van InternetStem trok ongeveer 400 stemmers, die massaal voor D66 kozen. De Graadmeter van De Telegraaf-i trok aanzienlijk meer belangstellenden: ruim 2600. Hier werd de VVD veruit de grootste partij.

Een peiling van het e-zine I-Nieuws (478 deelnemers) bevestigt de uitslag van de Graadmeter. Ook daar wint de VVD met een forse voorsprong. De liberalen komen bij I-Nieuws uit op 30,3% tegen de PvdA 17,3%. GroenLinks en D66 ontlopen elkaar bij I-Nieuws niet veel en laten het CDA duidelijk achter zich.

Bij InternetStem kwam D66, dat tijdens de echte verkiezingen fors verloor, uit op 50 zetels. Dat aantal haalde D66 op de site van De Telegraaf-i bij lange na niet, al stemde nog altijd 15 % op de partij van Els Borst.

De grote winnaar volgens de Graadmeter werd de VVD. De 47,6% waarop de liberalen op deze site uitkwamen, zouden in de Tweede Kamer bijna de helft van de 150 Kamerzetels opleveren. Helaas voor de grote winnaars van de schaduwverkiezingen op Internet, tellen de stemmingen via dit medium niet mee voor de landelijke verkiezingen.

Voor de volledige uitslag van de schaduwverkiezingen bij De Telegraaf-i: De Graadmeter