&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Slimme toetsenbordenSurfen kan best lastig zijn: terugbladeren, vooruitbladeren, terug naar de Homepage gaan, opnieuw een pagina oproepen, een tekst vinden, de volgende 'link' kiezen. Telkens moet je weer op de muis clicken. Sinds kort kan dat echter veel eenvoudiger.

Logitech heeft een Internet-toetsenbord op de markt gebracht. Daarmee wordt het bladeren en navigeren op Internet makkelijker. Aan het toetsenbord zijn 17 toetsen toegevoegd, die bestemd zijn voor veel gebruikte functies. Met een speciaal programma kan men ook de twaalf gebruikelijke functietoetsen (F-toetsen) naar eigen wens programmeren. Zo krijgen bijvoorbeeld favoriete websites, toepassingen en mappen een speciale toets.

Snel en eenvoudig
De Presario-lijn van Compaq is afgestemd op intensief Internet-gebruik. Zo zijn diverse belangrijke toepassingen aangebracht waaronder de Internet Setup Wizard. Deze helpt gebruikers snel en eenvoudig toegang te krijgen tot Internet. Ook zit er een 56K V.90 modem in voor een snelle verbinding.

Het navigeren op Internet is vereenvoudigd met het Easy Access Button toetsenbord, dat beschikt over een aantal toetsen die direct toegang geven tot vier Internet-bestemmingen voor thuisgebruikers: direct toegang tot e-mail, direct zoeken, direct toegang tot Internet en tot een favoriete website.

Ook IBM probeert het Internet dichterbij de thuisgebruiker te brengen via een Rapid Access toetsenbord. Daar zitten comfort-verhogende sneltoetsen op. Vier toetsen waaraan de gebruiker zelf een bestemming kan geven, bieden gemakkelijke toegang tot favoriete applicaties, waaronder directe toegang tot de Internet-browser. Acht toetsen zijn voor de bediening van de cd, één voor het zetten van de pc in een sluimertoestand en een help-knop.©1998 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator of Microsoft Internet Explorer