&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

PC-KortE-mail populair onder studenten
Medewerkers en studenten van hogescholen en universiteiten maken fors gebruik van het Internet via het onderwijsnetwerk SURFnet. 74 procent van hen gebruik het netwerk. Dat is meer dan een verdubbeling vergeleken met drie jaar geleden. Dit blijkt uit een onderzoek dat Stichting Surf heeft laten houden. Het wereldwijde web wordt gebruikt door 78 procent van de medewerkers en 65 procent van alle studenten. Vooral het gebruik van e-mail is fors gestegen. Zeker onder hbo-medewerkers is sprake van een spectaculaire groei daarvan: van 27 procent naar 73 procent dit jaar. Tweederde van de studenten aan het wetenschappelijk onderwijs gebruiken e-mail en bijna de helft van de hbo-studenten.

Euro-teken
Vanaf 1 januari a.s. moet u op de pc het Euro-teken kunnen gebruiken. Dat is wel zo handig.Bitsoft Computer Trainingen te Hoofddorp biedt iedereeen de mogelijkheid het Euro-teken te downloaden. Met deze update voor onder meer Windows en Microsoft Office kan het teken worden gebruikt. Op de website wordt tevens uitgelegd hoe men het teken kan toepassen op de computer. Het Euro-teken is nog op vrijwel geen enkel toetsenbord aanwezig.

Nederlandse domeinen
Nederland telt thans ongeveer 50.000 websites die een domeinnaam hebben met het toevoegsel '.nl'. Maandelijks komen daar 2000 tot 3000 namen bij. Het beheer van dit Nederlandse domein zit bij de Stichting Internet Domeinregistratie Nederland. De feitelijke uitgifte en registratie zijn uitbesteed aan de Kema te Arnhem.

Alternatieve processor
Intel Inside. 's Werelds grootste processorfabrikant spendeert er een vermogen aan de consument ervan te overtuigen dat een goede pc een Intel processor nodig heeft. Natuurlijk is dat niet zo. Ook fabrikanten als AMD en Cyrix. kunnen aardige processors maken, al valt hun invloed op de pc-industrie in het niet vergeleken met Intel. Veel grote pc-fabrikanten bieden thuiscomputers aan met andere processoren dan die van Intel. Ze doen dat deels om Intel niet te machtig te maken, maar ook omdat deze alternatieve processoren vrij gunstig zijn geprijsd. Packard Bell NEC heeft haar nieuwe pc's voor de consumentenmarkt uitgerust met processoren van concurrent AMD. De Packard Bell 955 draait bijvoorbeeld op 333 MHz AMD-K6 2-processoren met 3Dnow! technologie. Deze laatste techniek zorgt er voor dat de centrale verwerkingseenheid 3D-graphics, multimedia en andere intensieve pc-toepassingen beter kan verwerken. Compaq heeft de Presario 2274/5060/5190 uitgerust met een AMD-K6 II processor die voorzien is van MMX-technologie. Ook IBM voert in haar Aptiva E Serie modellen met AMD-K6 II processoren van 266 MHz, 300 MHz en 350 MHz.

Supersnel Internet
Nederland zal een vooraanstaande rol spelen bij de ontwikkeling van de volgende generatie Internet, dat enkele tientallen malen sneller wordt. Het kabinet heeft ƒ142 miljoen uitgetrokken voor het GigaPort-project. Dit project omvat de oprichting van een zeer geavanceerd communicatie-netwerk. Het zou gaan om een van de modernste netwerken ter wereld. De gewone Internet-gebruiker zal hier voorlopig niet van profiteren. Het netwerk is namelijk bestemd voor de uitwisseling van gegevens tussen Nederlandse onderwijs- en kennisinstellingen onderling. Ook zal het worden gebruikt voor contacten met buitenlandse wetenschappelijke instellingen. Daarbij gaat het vooral om de verbinding met de VS. In Nederland gevestigde bedrijven en instellingen krijgen zo de mogelijkheid direct betrokken te zijn bij de ontwikkeling van het geavanceerde Internet-2.©1998 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator of Microsoft Internet Explorer