&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Kids Paspoort InternetKinderen kunnen vaak verbluffend gemakkelijk hun weg op Internet vinden. Ze laten zich niet afschrikken door het jargon dat de webwereld overheerst. Ook al begrijpen ze nauwelijks Engels. Ze slaan of liever gezegd 'clicken' zich er wel door.

Om kinderen nog sneller de weg over het immens grote Internet te kunnen laten vinden is het 'Kids Paspoort Internet' verschenen. Annemarie Walker schreef dit boekje van 38 pagina's (ƒ9,95) voor kinderen van 9 tot 12 jaar. Het paspoort bevat 23 opdrachten waaruit kinderen veel kunnen leren.

Leuk
In het boekje wordt uitgelegd wat Internet is, wat je er kunt doen en vooral hoe leuk het kan zijn: informatie opzoeken, e-mailen of kletsen via het toetsenbord (chatten). Ook wordt verteld hoe je spelletjes of informatie naar de eigen pc kunt toehalen. Het 'Paspoort' veronderstelt daarbij elementaire kennis van het besturingssysteem Windows. Het bladerprogramma dat hier als voorbeeld wordt gebruikt, is Internet Explorer van Microsoft.

De kinderen wordt geleerd zelf adressen van leuke sites te vinden. Met een zoekprogramma zoals Ilse begint de speurtocht naar het juiste adres. Dit kan door in deze Nederlandse zoekmachine de naam van een idool of favoriete popgroep in te typen. Dan komt er een hele lijst met 'sites' waar deze groep in voorkomt. Overigens zijn er meer Nederlandse zoekprogramma's zoals Track. Kinderen die de Engelse taal al een beetje machtig zijn, kunnen over de hele wereld zoeken. Genoemd worden HotBot en Excite.

Leuke Nederlandse plekken (sites) op Internet zijn volgens het boekje o.a. die van Artis, Compukids, Diereninfo, Willem Wever, Foxkids en Veilig Verkeer Nederland .

Het Kids Paspoort Internet is een uitgave van Schoolsupport te Vijfhuizen. Het ISBN-nummer luidt: 90-76233-241.©1998 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator of Microsoft Internet Explorer