&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Onbeperkt surfen via HCCnetDe HCC gaat haar leden vanaf begin volgend jaar onbeperkt toegang bieden tot HCCnet, het nieuwe eigen netwerk van de vereniging. Langs deze weg kan men ook op Internet komen. Voor de lidmaatschapskosten van ƒ75 kunnen HCC-leden onbeperkt websurfen, e-mailen en andere Internet-diensten gebruiken. Daarnaast blijven ze profiteren van andere voordelen van het HCC-lidmaatschap.

De HCC wil hiermee een nieuwe impuls geven aan de vereniging. Verwacht wordt dat het ledental nu snel de 100.000 gaat passeren. Deze aanbieding van Nederlands grootste computervereniging betekent een enorme prijsdoorbraak, hoewel de HCC dat niet hardop roept. Naar verwachting zullen de marges bij aanbieders van Internet-toegang hierdoor opnieuw omlaag gaan. Eind vorig jaar zakten de prijzen ook al scherp.

Miljoenenbedrag
Met de totstandkoming van HCCnet is een miljoenenbedrag gemoeid. Vijf partijen gaan hiertoe samenwerken. De HCC zal vandaag een principe-overeenkomst sluiten met KPN Telecom voor de inbelpunten, waardoor HCCnet vanuit heel Nederland toegankelijk is tegen het lokale telefoontarief. KPN levert ook de verbinding naar Internet, terwijl het Nijmeegse bedrijf InterNlnet voor Internet-diensten zorgt. De twee andere participanten zijn IDG Communications (computernieuws) en PBNA (opleidingen).

Om toegang te krijgen tot HCCnet betalen de leden een eenmalige bijdrage van ƒ17,50. Wie inlogt komt eerst terecht op het 'startpunt', een overzichtelijk navigatiecentrum dat het 'HCC-gevoel' moet uitdragen. De HCC begint ook een virtuele winkel met aanbiedingen. Ook zal via het eigen netwerk de mogelijkheid worden geboden tot on-line betalingen. Dit gebeurt met behulp van I-pay. Via een speciale knop op het scherm krijgt men toegang tot het wereldwijde web.©1998 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator of Microsoft Internet Explorer