&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Game-shows op TVHet kopen van cd's is eenvoudig. Je hoort een paar leuke songs van een artiest op de radio en gaat naar een platenzaak. Met games ligt dat allemaal een stuk moeilijker. Televisieprogramma's zoals Veronica's Gameforce 1 lijken een hele uitkomst. De kijker krijgt daar in ieder geval een deel van de game te zien. Het nadeel van zo'n zwaar gesponsorde show is dat alleen het filmpje dat vooraan in de game zit, wordt vertoond. Dit geeft vaak een vertekend beeld. Je krijgt dan ongeveer hetzelfde effect als bij Studio Sport.

De zelfde voetbalwedstrijd die in het stadion 'live' niet om aan te zien was, komt er in de samenvatting redelijk uit. Alle dode spelmomenten, vertragende acties en risicoloos spel in de breedte blijven de kijker dan bespaard. Het is geen kunst om uit een wedstrijd van 1,5 uur nog een aardige samenvatting van drie minuten te maken. Een handjevol goede acties zit er altijd in.

Zo ook bij de games. In Gameforce 1, het programma dat iedere zaterdagmiddag wordt gepresenteerd door Veronica-omroepster Esther Duller, zie je snelle 'videoclips' met louter hoogtepunten. Zelfs de slechtste game kan in zo'n voorfilmpje waarmee een spel wordt ingeleid, nog redelijk goed lijken. Beter is het op Internet sites te bezoeken van 'gamers'. Die steken beslist niet onder stoelen of banken als een 'game' tegenvalt. Voorbeelden van leuke sites zijn GamesWeb , FutureGamer .©1998 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.
De Telegraaf-i wordt het best bekeken met Netscape Navigator of Microsoft Internet Explorer