Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsCrazyLife


Compaq komt snel uit de startblokken

PC's worden in alle opzichten sneller. Nieuwe modellen van Compaq staan binnen 35 seconden nadat ze zijn aan gezet, volledig startklaar. Dit geldt voor de krachtige Presario 8000 desktop alsmede voor de notebooks Presario 2700 en 700.

Windows XP is al veel sneller dan haar voorganger. Maar Compaq heeft het opstarten nog extra versneld. Bij pc's van andere fabrikanten kan de starttijd oplopen tot 1 minuut en 15 seconden. Ook de installatie van de nieuwe Compaq machines gaat snel en gemakkelijk. Volgens Compaq is hiervoor minder dan 10 minuten nodig.

Bij de notebooks is speciaal gelet op het energieverbruik. Om de batterijen te sparen kan een draagbare computer in een slaapstand worden gezet. Belangrijk is een snelle wektijd. De nieuwe Compaq notebooks ontwaken in 5 seconden uit een diepe slaap en in 25 seconden uit een soort winterslaap. De nieuwe desktop draait op een 2 GHz Pentium, wat hem bij uitstek geschikt maakt voor videobewerking en games. Filmliefhebbers kunnen deze pc omtoveren in een tv en digitale videorecorder.

© 1996-2001 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden.