Telegraaf-iDe krantLaatste nieuwsSportflitsenDFTDigiNieuwsZoeken

Hondenleven spil in Amores Perros

De debuutfilm Amores Perros van de Mexicaan Alejandro González Iñárritu brengt het leven in beeld van enkele inwoners van Mexico City die slechts indirect met elkaar zijn verbonden. Ieder personage in de film heeft iets te maken met honden. De film kent drie verhalen waarvan in eerste instantie niet duidelijk is wat ze met elkaar te maken hebben. Pas later in de film kruizen de verhalen elkaar en vallen de stukjes van de legpuzzel op zijn plaats.

Zo is daar de nietsnut Octavio (Gaél García Bernal). Hij zet de bijtgrage Rottweiler van zijn broer in bij hondengevechten. Met het geld dat hij daarmee verdient, wil hij een nieuw bestaan opbouwen met Susana (Vanessa Bauche), de vrouw van zijn broer.

Tegelijkertijd laat Daniel (Álvaro Guerrero) een succesvol uitgever, zijn vrouw en kinderen in de steek. Hij wil in een luxueus appartement gaan samenwonen met het neurotische supermodel Valeria (Goya Toledo). Op de vlucht voor een bende criminelen die bij de hondengevechten zijn betrokken, veroorzaakt Octavio een auto-ongeluk. Hij knalt boven op de auto van Valeria. Ze raakt zwaargewond en belandt uiteindelijk in een rolstoel.

Emilio EchevarríaEmilio Echevarría: huurmoordenaar én hondenliefhebber

Dan is er ook nog de huurmoordenaar en hondenliefhebber El Chivo (Emilio Echevarría). Hij is getuige is van het ongeluk, redt de vechthond Cofi uit de auto en verzorgt hem. Zijn liefde voor honden is groot. Een verdwaalde hond inspireert hem zelfs op zoek te gaan naar zijn eigen dochter die hij uit het oog is verloren.

'Amores Perros' duurt maar liefst 153 minuten. Het is een film over liefde of beter gezegd over tekort aan liefde. Huurmoordenaar El Chivo martelt en moordt er vrolijk op los, maar is de liefde zelve als het om honden gaat.

Valeria vond haar schoothondje altijd veel belangrijker dan haar minnaar. Pas nadat ze in een rolstoel terecht is gekomen, krijgt haar relatie met Daniel meer diepgang. Daarvoor was hun geluk gebaseerd op schone schijn en geld.

Regie: Alejandro González Iñárritu

Cast: Emilio Echevarría, Gaél García Bernal, Goya Toledo, Álvaro Guerrero, Vanessa Bauche

© 2001 Dagblad De Telegraaf. Alle rechten voorbehouden
e-mail: redactie@telegraaf.nl