And the winner is...

Kitty van Dijk uit Amstelveen is de Lara Croft Look-Alike van Nederland geworden. De lezers van De Telegraaf/Courant Nieuws van de Dag kozen haar met overgrote meerderheid. Bij de Hawk wedstrijd was de strijd groter. Zo hoort het ook onder Hawk's, heren! Maar de uitslag was toch overduidelijk: Rens Pijnaker uit Hoenderloo werd de best lijkende Hawk.


De eerste prijswinnaars krijgen een Gateway 2000 multimedia-PC van ƒ4.000. Kitty die meer stemmen verzamelde dan haar drie concurrentes bij elkaar, lijkt niet alleen qua uiterlijk maar ook mentaal het meest op de heldin uit de computergame Tomb Raider.

De 30-jarige beroepsdanseres/zangeres/choreografe houdt van uiteenlopende sporten zoals beachvolley, rollerbladen en karting. En net als de virtuele Lara die in de game regelmatig door diepe meren zwemt en zich onder water begeeft, doet ze aan diepzee-duiken.


Kitty is een snelle en sportieve meid, die veel voor haar carrière over heeft. Rens Pijnaker weet als fysiotherapeut in opleiding alles van de spierbundels waarover Hawk uit de game 'Fighting Force' in ruime mate beschikt.

Steven van Soest won de lezerswedstrijd 'Kies de beste Lara Croft Look-Alike en de beste Hawk dubbelganger'. De 13-jarige Steven uit Soest kwam het dichtst bij het winnende percentage en won ook een Gateway 2000 multimedia-PC.

Steven is gek op Tomb Raider en ook een beetje op Lara. Hij speelt Tomb Raider regelmatig bij zijn vriendjes. "Een eigen PC was Steven's grootste wens, vertelt zijn moeder. Thuis is er geen PC, wel staat er eentje in de zaak van zijn vader, maar op een eigen computer spelen is toch heel anders. Proficiat Steven! De andere (119) prijswinnaars krijgen van ons bericht.

Bekijk de finalisten