&referer=" WIDTH="0" HEIGHT="0" BORDER="0" ALIGN="LEFT" ALT="">

Elvis zou bij leven en welzijn nu 62 jaar zijn. Pardon, Elvis ís 62 jaar, want hij leeft nog steeds. Bijna dagelijks wordt hij ergens ter wereld gesignaleerd.

Elvis verschijnt nog overal!

Louise Welling, een 50-jarige huisvrouw uit Kalamazoo, vlakbij Detroit stond kortgeleden tweemaal oog in oog met The King. Ze was met haar kleinzoon op een zondagmorgen na de kerkdienst in de supermarkt aan het afrekenen, toen ze bij een andere kassa Elvis staan. "Ik kon het niet geloven", zei ze, "ik was sprakeloos."

De vrijdagmiddag daarop zag Louise Welling, toen in gezelschap van haar dochter Linda, Elvis wéér. Ditmaal kwam hij de plaatselijke Burger King uit slenteren, zette een donkere zonnebril op en reed weg in een kleine blauwe sportwagen.

Nu was Louise niet meer te houden. Ze vertelde haar verhaal aan de The Weekly World News en die publiceerde het nieuws groot op de voorpagina. Hierna kwam de ene melding na de andere binnen. Hij werd bij een wagenpark in Nashville gesignaleerd en in Las Vegas op een parkeerterrein. Een echtpaar uit Georgia zag bij het krieken van de ochtend een lange zwarte limousine de oprit van Graceland oprijden en Elvis in zilverkleurige jumpsuit uitstappen. Een radiostation in Detroit onderbrak het programma met de mededeling dat Elvis Presley het station had gebeld.

In totaal zijn er zo'n 600 biografieën over Elvis uitgegeven. 'Onvoorstelbare onthullingen' doet de journaliste Gail Brewer-Giorgio in haar boekje 'Is Elvis Alive?' Zoals: de naam 'Elvis' een anagram voor 'Lives' (leeft); de naam Aron op de grafsteen is opzettelijk verkeerd gebeiteld (Aaron), omdat de Presley's de Goden niet in verzoeking wilden brengen; aan een man die sprekend op Elvis leek en de naam John Burrows had, een pseudoniem dat Elvis regelmatig gebruikte, was op de dag van Elvis overlijden (!) een vliegticket verkocht; de namen Elvis en Jezus hebben dezelfde hoeveelheid letters en staan beiden bekend als de 'Koning en was Jezus niet opgestaan uit de doden? Toch?

Voor vele fans staat vast dat niet Elvis, maar een wassen pop in de lijkkist lag. De vader van Elvis had alle bekenden opgebeld en ze gezegd "vanwege de drukte" geen afscheid te komen nemen. Een niet nader genoemde songwriter kwam toch: "Het leek een aangekleed stuk plastic. Ik heb écht goed gekeken. Ik ben naar Vernon gestapt en heb hem gevraagd wat er in vredesnaam aan de hand was. 'Dat is Elvis niet!', zei ik. Vernon knikte. 'Waar is hij dan?' vroeg ik. "Boven!", fluisterde hij. "We moesten de fans toch iets laten zien."