Het korte, heftige leven
van The King of Rock

Op 8 januari 1935 wordt Elvis Presley geboren. Hij is er een van een tweeling. Zijn broertje sterft direct na de geboorte. De kleine Elvis vindt het prachtig gospelsongs mee te zingen in de kerk. Hij speelt graag gitaar. Hij wint als 10-jarig kereltje de tweede prijs (vijf dollar) tijdens de jaarlijkse talentenjacht met de smartlap 'Old Shep'.

Aan het einde van de zomer van 1948 vertrekt de familie Presley naar Memphis in de hoop een nieuwe toekomst op te bouwen. Elvis gaat naar de Humes Junior High. Hij is een onopvallende, middelmatige leerling die ervan droomt zanger en acteur te worden. In 1954 stapt hij de studio van Sam Phillips binnen om voor $4 een plaatopname te maken. Net als zovelen wil Elvis 'ontdekt' worden. Bij wijze van grap speelt Elvis 'That's allright mama' van Arthur Crudup. Phillips is laaiend enthousiast. Het nummer wordt een redelijk grote, maar lokale hit.

Direct gaat Elvis optreden en merkt wat voor uitwerking zijn spontane schokkende bewegingen op zijn jonge publiek hebben. Hele horden welopgevoede jonge grietjes, die zich letterlijk de haren uit het hoofd trekken van hysterie, bestormen het podium als Elvis staat te heupwiegen en te schouderschokken.

'Colonel' Tom Parker Parker ziet brood in Elvis en wordt eind '55 zijn manager. Het eerst dat Parker regelt is het afkopen van het Sun-contract door platenmaatschappij RCA Victor. Rond zijn 21e verjaardag stapt Elvis de RCA-studio in Nashville binnen en neemt vijf songs op, waaronder 'Heartbreak Hotel.' Het wordt een wereldhit.

De filmbonzen bieden Elvis een contract aan. Hij speelt in 'Love Me Tender', 'Jailhouse Rock' en 'King Creole', stuk voor stuk kassuccessen. Op 24 maart 1958 haalt 'Uncle Sam' Elvis binnen zijn gelederen. Gladys, Elvis' moeder sterft in augustus van dat jaar. Elvis is ontroostbaar. Na het beëindigen van zijn dienstplicht neemt Elvis tal van nieuwe nummers op, die alle de hoogste regionen van de hitlijsten bereiken. In de jaren daarna is Elvis te zien in een dertigtal middelmatige, maar winstgevende film-musicals.

Op 1 mei 1967 trouwt hij met Priscilla Beaulieu en op 1 februari 1968 wordt zijn enige kind, Lisa Marie, geboren. In de 'Come Back'-special in 1968 bewijst Elvis de enige echte koning van de rock & roll te zijn. Hij zweert nooit meer een nummer te zingen of in een film te spelen waar hij niet achter staat.

Elvis gaat weer op toernee ("Ik miste het contact met het publiek.") en treedt op voor volle zalen. In 1973 ruilt Priscilla Elvis in voor haar karateleraar Mike Stone. Elvis is verbijsterd en grijpt naar verdovende middelen. Na de scheiding die Elvis maar niet kan verkroppen, gaat het snel bergafwaarts met Presley. Hij verzwelgt pillen als Smarties en op 16 augustus 1977 sterft hij 'aan een onregelmatighe hartslag met hartstilstand als gevolg'.