telegraaf.nlDe krantLaatste nieuwsSportPriveDFTDigi
ma 26 mei 2003, 14:45  
---
Nu in De Telegraaf 
Vandaag in de krant
---
Privé 
Win een How-to-pakket 
Showbizznieuws 
 
Hotshots 
Hotshots 
---
Ga naar 
Eindexamens 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
ARCHIEF 
ABONNEER MIJ 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Service 
Scorebord 
AEX-koersen 
Bioscoopagenda 
Dagje uit 
Historisch archief 
---
Met Elkaar 
Voetbalmakelaars actief in Transferspel 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Telegraaf Holding 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Koop nu een historische voorpagina 
Voetbaluitslagen per sms 
[terug]
 P R I V É 
 
  Etherfrequenties verdeeld

Van onze redactie

   
 

AMSTERDAM - Vanmiddag is een einde gekomen aan de onzekerheid rondom de verdeling van de FM-etherfrequenties voor de commerciële radiozenders. Sky Radio neemt de frequentie over van Radio 538 (101.2 FM), Noordzee FM krijgt die van Sky (100.7) en Radio 538 gaat naar 102 FM.

538 heeft met succes geboden op de 102 FM frequentie die in bijna heel Nederland te ontvangen is. Bovendien is Radio 538 nu ook via de middengolf in Zuid-Limburg te ontvangen en bereikt daarmee een landelijke dekking.

Ook Yorin FM (van HMG) heeft een landelijke dekking weten te veroveren. "Wij zijn de jongste zender van de hele club. Dit is zo waanzinnig. Dat is zo'n vooruitgang", zo vertelt producent van het programma 'Gijs en Wout in de Middag' Mike Eland. Voor de frequentie werd een kleine 33 miljoen euro betaald.

Extra zender

Daarnaast heeft Yorin FM ook een frequentie bij de 'geclausuleerde' pakketten gekregen, dus met een duidelijk profiel. Deze zender gaat RTL FM heten en zal 'muziek, nieuws en entertainment' brengen.

In het geclausuleerde pakket heeft ook ID&T een frequentie toebedeeld gekregen.

Radio 10 heeft bij de verdeling van de etherfrequenties zijn plaats op de FM verloren. Dat bevestigt directeur Erik de Zwart maandag. De plek ging tot verbazing en boosheid van De Zwart naar de 'Gouwe Ouwe Zender'.

Hiermee is de jarenlang voortslepende 'ethersoap' tot een climax gekomen.

Lex Harding, directeur Radio 538: "Eindelijk gerechtigheid. Na tien jaar onzekerheid weten we nu eindelijk zeker dat Radio 538 de komende acht jaar een landelijke FM-frequentie heeft. Eindelijk kunnen we op gelijke voet gaan concurreren met de publieke radiozenders. Ik moet eerlijk zeggen dat ik enigszins opgelucht ben, want ik heb hem de laatste dagen toch wel een beetje geknepen".

Dit betekent wel werk aan de winkel voor alle stations. Allemaal moeten ze hun luisteraars nu op hoogte gaan brengen van de verhuizing op de zenders. Dat zal voornamelijk gebeuren via reclamecampagnes. Vanaf zondag zenden alle stations uit vanaf hun nieuwe lokatie.
 

zoek naar gerelateerde artikelen


ma 26 mei 2003, 14:45

[terug]
     
© 1996-2003 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.