telegraaf.nlDe krantLaatste nieuwsSportPriveDFTDigi
vr 30 mei 2003, 07:45  
---
Nu in De Telegraaf 
Vandaag in de krant
---
Privé 
Win een How-to-pakket 
Showbizznieuws 
 
Hotshots 
Hotshots 
---
Ga naar 
Eindexamens 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
ARCHIEF 
ABONNEER MIJ 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Service 
Scorebord 
AEX-koersen 
Bioscoopagenda 
Dagje uit 
Historisch archief 
---
Met Elkaar 
Voetbalmakelaars actief in Transferspel 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Telegraaf Holding 
Alle uitslagen, standen, programma's 
Koop nu een historische voorpagina 
Voetbaluitslagen per sms 
[terug]
 P R I V É 
 
  Prins William is een 'normale' student
   
 

LONDEN - Hij houdt van zwemmen in zee, leert Swahili en drinkt cider. Verder vindt hij het heerlijk om etenswaren in te slaan, maar hij is een waardeloze kok, zegt ie zelf. De Engelse prins William, de oudste zoon van prins Charles en wijlen prinses Diana, had ter ere van zijn 21e verjaardag op 21 juni een vraaggesprek met het Engelse persagentschap Press Association. Het interview verscheen vrijdag. Prins William bekende daarin dat hij na zijn eerste jaar op de universiteit heeft overwogen te stoppen met zijn studie, omdat hij zich er niet thuisvoelde. Maar nu "aanbidt" hij St. Andrews, een stadje aan de oostkust van Schotland. "De mensen hier behandelen me als ieder ander."

Prins William wil Swahili leren, omdat hij van de mensen in Afrika houdt en meer over hen te weten wil komen en met hen wil kunnen praten. "Het is een vreemde taal en moeilijk om te leren, maar ik wilde iets heel specialistisch doen."

Hij heeft de reputatie dat hij 's ochtends vaak lang uitslaapt. "Mijn vader denkt dat ik de meest luie persoon op aarde ben." Maar gaat dat niet op voor sportgebied. Prins William is gekozen tot aanvoerder van het waterpoloteam van de universiteit en hij speelt voetbal en rugby.

Met drie andere studenten deelt hij een flat. Prins William vertelt dat hij veel vrienden heeft, Engelsen, Schotten en Amerikanen. Hij kiest zijn vrienden niet op hun afkomst. "Als ik van iemands gezelschap geniet, is dat het belangrijkste."

Hij heeft er nu twee jaar studie op zitten en nog twee jaar voor de boeg. Volgens de prins bestaat de kans dat hij kunstgeschiedenis laat vallen om zich helemaal toe te leggen op een studie geografie.

Over zijn toekomst is William weinig meedeelzaam. "Ik probeer eerst de komende twee studiejaren door te komen. En ik heb eerlijk gezegd nog niet nagedacht over wat ik daarna ga doen."
 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 30 mei 2003, 07:45

[terug]
     
© 1996-2003 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.