De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 21 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Liefers zegt af
met gebroken pols

Van onze Telesportredactie

   
 

ARNHEM - Gert-Jan Liefers heeft zich af moeten melden voor deelname aan de strijd om de Europa Cup voor landenteams in Sevilla. De atleet uit Arnhem, die uit zou komen op de 1500 meter, heeft bij een val met zijn fiets zijn pols gebroken. Bovendien kampt hij met een lichte kuitblessure, ontstaan door overbelasting. Liefers zal op dinsdag 2 juli bij de Grand Prix in Lausanne zijn rentree maken. In Sevilla wordt de WK-finalist van afgelopen jaar (negende) vervangen door trainingsgenoot Marko Koers.

Nils Schumann, de regerend Europees en olympisch kampioen op de 800 meter, verschijnt komende woensdag aan de start bij de Papendal Games. De Duitser zal op zijn favoriete onderdeel de strijd aanbinden met onder andere Bram Som, Arnoud Okken en Stefan Beumer. Ook aan de start verschijnen Glody Dube (Botswana) en de Zuid Afrikaan Werner Botha. De wedstrijd op nationaal sportcentrum Papendal werd de afgelopen twee jaar gewonnen door Som.

Atleet Patrick van Balkom ondergaat maandag in Boxtel een kijkoperatie aan de knie. De sprinter heeft al een tijdje last van de meniscus en kan niet voluit trainen. Van Balkom, tijdensde WK indoor 2001 derde op de 200 meter, wil weten wat er precies aan de hand is. "Ik weet niet hoe lang ik uitgeschakeld zal zijn. Dat ligt eraan wat de artsen doen. Mogelijk ben ik binnen twee weken hersteld." Van Balkom hoopt op tijd fit te zijn voor de Europese titelstrijd, van 6 tot 11 augustus in München. Hij wil daar uitkomen op de individuele sprint en de 4x100 meter estafette.

Marla Runyan debuteert op 3 november in New York op de marathon. De bijna blinde Amerikaanse atlete had twee jaar geleden genoeg van de Paralympics en startte in Sydney ondanks haar handicap bij de Olympische Spelen. Ze werd achtste op de 1500 meter. Daarna legde de inmiddels 33-jarige Runyan zich met nog meer succes toe op de langere afstanden (3000 en 5000 meter) op de baan.

De Spaanse atleet Fermin Cacho is opgenomen in een ziekenhuis wegens een acute hersenvliesontsteking. De winnaar van de olympisch goud op de 1500 meter tijdens de Olympische Spelen van Barcelona (1992) schijnt buiten levensgevaar te zijn. Cacho zal nog zo'n twee weken in het ziekenhuis moeten verblijven. Cacho is een van de succesvolste atleten van Spanje. Na zijn gouden triomf in Barcelona haalde hij vier jaar later olympisch zilver in Atlanta op de 1500 meter. Europees kampioen was hij in 1994 en twee keer tweede op WK's in 1993 en 1997.




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 21 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.