De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 21 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Bogtstra sluit nieuwe
samenwerking met
Haarhuis toch niet uit

   
 

ROSMALEN - Nog geen anderhalf jaar na zijn aanstelling als captain van het Daviscup-team is Tjerk Bogtstra binnen de tennisbond uitgegroeid tot de grootste regelneef. Vooral de laatste weken is hij druk als een klein baasje. Niet alleen meer in de hoedanigheid van coach van de Daviscup-ploeg; inmiddels is hij ook captain van het Fedcup-team en coördineert hij het laatbloeiers-traject, waardoor hij nauwelijks tijd overhoudt voor zijn gezin in Tilburg. Terwijl hij aan de vooravond van zijn uitverkiezing toch voornamelijk als huisman door het leven ging. Zo onvoorspelbaar kunnen de dingen nu eenmaal lopen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 28kb)
Tjerk Bogtstra: ,,Er komt een nieuwe lichting aan en die moet langzamerhand gaan wennen aan het hoogste niveau."
Niet dat je hem hoort klagen, hoe druk hij ook is. Daar is Bogtstra de man niet naar. Teleurgesteld is hij wel geweest. In zijn vriend en oud-dubbelpartner Paul Haarhuis, die de rol als assistent bij het Fedcup- en Daviscup-team van de ene op de andere dag opzegde. En dat terwijl de dubbelspecialist een overeenkomst met de KNLTB had voor drie jaar. Alleen in Turkije, bij de succesvol verlopen Fedcup-wedstrijden, vervulde Haarhuis zijn functie. Naar volle tevredenheid, volgens Bogtstra.

"Dat liep perfect. Daarom was ik met stomheid geslagen. Ik heb vrij snel na zijn beslissing een stevig gesprek gevoerd met Haarhuis. Hij heeft te veel dingen aangenomen en kwam voor vervelende beslissingen te staan. Vervelend voor mij en de bond. Ik heb alle begrip voor zijn besluit, dat hij zijn eigen carrière nog steeds voorrang wil geven, maar dit is niet goed overgekomen. Ook al omdat hij een hele goede vriend van mij is. Er zijn harde woorden gevallen in dat gesprek. Daarmee is voor mij de kous af. Gelukkig wilde Alex Reijnders de opengevallen plek innemen", oordeelde Bogtstra op de vierde, deels verregende, dag van de Ordina Open in Rosmalen.

Haarhuis heeft in elk geval geen beste beurt gemaakt. Pas wanneer de 36-jarige nestor van het vaderlandse proftennis zijn rackets definitief in de kast zet, wenst Bogtstra over een hernieuwde samenwerking te praten. Zeker omdat het nogal even duurde, voordat het contract met de man uit - tegenwoordig - Waalre in kannen en kruiken was. Haarhuis zorgde voor nog meer commotie. Met het oog op de Daviscup-ontmoeting in en tegen Finland (derde week september, red.) had Bogtstra graag gezien, dat hij een aantal toernooien afwerkte met Sjeng Schalken.

Maar Haarhuis ging in op de invitatie van Jevgeni Kafelnikov om tenminste Roland Garros en Wimbledon samen een koppel te vormen. Schalken was half april redelijk beduusd door de gang van zaken en de kans, dat het Daviscup-dubbel vòòr Finland nog een keer samen aantreedt, is dan ook minimaal. "Dat vind ik jammer", zei Bogtstra. "Schalken heeft zich beschikbaar gesteld voor de ploeg, hoewel hij twijfels had over zijn ranking. Ik heb hem kunnen overtuigen, dat hij de toernooien in Azië, die meteen na Finland op het programma staan, best kan missen."

Voordat Bogtstra met de mannen richting Turkku vertrekt - ook Richard Krajicek is na zijn rentree weer volop in beeld - heeft hij nog tal van bezigheden in Nederland. Bovendien wacht de beslissingswedstrijd voor de wereldgroep van de Fed Cup, 20 en 21 juli, in en tegen Australië Bogtstra moet knopen doorhakken wat de selectie betreft. Promotie naar de hoogste groep is prachtig. Zeker voor Miriam Oremans, die waardig afscheid wil nemen van de tennissport. Aan de andere kant wil hij jeugdige speelsters (Sylvana Bauer, Elise Tamaëla) mee naar Australië nemen om de broodnodige ervaring op te doen. Want volgend jaar is Oremans er niet meer bij. "Ik moet aan de toekomst denken. Er komt een nieuwe lichting aan en die moet langzamerhand gaan wennen een het hoogste niveau. Maar de wereldgroep komt voor hen volgend jaar waarschijnlijk te vroeg."

Daarnaast is Bogtstra druk bezig met zijn laatbloeiers, voor wie hij bij de toernooien in Scheveningen (Siemens Open), Amersfoort (Energis Open) en Hilversum wild cards tracht te krijgen. "Communicatie wordt bij mij tegenwoordig met een hoofdletter geschreven. Er komt van alles op me af. Erg vind ik het niet, sterker nog, het is mooi om te proberen iedereen op een lijn te krijgen en de tennissport in de breedste zin te ondersteunen. Plooien zijn er om te worden glad gestreken, maar ik beschik over een uitstekend strijkijzer."

Rosmalen. 650.000 euro. Mannen, tweede ronde: Hewitt (Aus/1) - Joesjni (Rus) 6-4 5-7 7-6, Canas (Arg/3) - Carlsen (Den) 6-4 6-4, Clément (Fra/7) - Russell (VSt) 7-5 6-0, Pioline (Fra) - Escudé (Fra/5) 5-6 3-1 opgave Escudé. Vrouwen, kwartfinales: Pisnik (Slv) - Clijsters (Bel/1) 7-6 6-2, Henin (Bel/2) - Bovina (Rus) 7-6 6-4, Dementieva (Rus/4) - Maleeva (Bul/5) 6-2 0-6 6-1, Daniilidou (Gri) - Mauresmo (Fra/3) 6-4 6-4.

Indeling halve finales: Henin - Daniilidou (Gri), Pisnik (Slv) - Dementieva (Rus/4).




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 21 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.