De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 21 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   T E L E S P O R T 
SPORT ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Sepp Blatter wil bezem halen door arbitrage
   
 

KISARAZU - Sepp Blatter verliest steeds meer zijn geloofwaardigheid. De president van de wereldvoetbalfederatie FIFA zei woensdag nog dat hij tevreden was over de arbitrage op het wereldkampioenschap, ofschoon hij wel de grensrechters bekritiseerde. Een dag later zei de Zwitser echter dat "het niveau van de scheidsrechters het enige negatieve aspect is van het verder prachtige toernooi". Hij pleit zelfs voor hervormingen.

Klik op de foto voor een afbeelding op volle grootte (426x284, 11kb)
Sepp Blatter (Foto: REUTERS)
Vooral in Italiaanse media haalt Blatter fel uit naar de scheidsrechters. Italië voelt zich zwaar gedupeerd door de fluitisten en hun assistenten langs de lijn. Italië zag een paar goals afgekeurd wegens vermeend buitenspel en kreeg in de verloren achtste finale tegen Zuid-Korea een strafschop tegen en moest toezien dat Francesco Totti met twee keer geel werd weggestuurd.

"Een scheidsrechter met feeling voor voetbal had Totti geen tweede gele kaart gegeven en geen strafschop gegeven", gaf Blatter Byron Moreno uit Ecuador onder uit de zak. Het lijkt een actie om de (invloedrijke) Italiaanse bond te paaien. De bestuurders spraken schande van het optreden van de arbiter.

Blatter liet verder weten dat de tijd voorbij is dat elke bond één scheidsrechter mag leveren voor het WK. Voortaan wordt puur gekeken naar de kwaliteit van een arbiter, niet naar de nationaliteit. Hij wil arbiters uit exotische landen, die weinig serieuze en niet zulke grote competities hebben, weren van de mondiale.

"Dus het kan best zijn dat één land drie scheidsrechters op het WK heeft", vertelde Blatter. "Op een WK zijn de beste spelers en de beste ploegen vertegenwoordigd, dan kunnen we met de arbitrage niet langer achterblijven."




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 21 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.