De Telegraaf-iDe KrantNieuwsLinkSportLinkDFT.nlDigiNieuwsCrazyLife
vr 21 juni 2002  
---
Nieuwsportaal
---
Uit de krant 
Voorpagina Telegraaf 
Binnenland 
Buitenland 
Telesport 
Financiële Telegraaf 
Archief 
ABONNEER MIJ 
---
En verder 
Over Geld 
Scorebord 
Autotests 
Filmpagina 
Woonpagina 
Reispagina 
---
Ga naar 
AutoTelegraaf 
Reiskrant 
Woonkrant 
Vacatures 
DFT 
Privé 
Weerkamer 
Al onze specials 
Headlines 
Wereldfoto's 
Wereldfotos 
---
Kopen 
Speurders 
Koopjesjager 
---
Met Elkaar 
Dating 
---
Mijn leven 
Vrouw & Relatie 
AstroLink 
Uw horoscoop vandaag 
---
Contact 
Lezerservice 
Advertentietarieven 
Mail ons 
Over deze site 
Bij ons werken 
Alle uitslagen, standen, programma's 
[terug]
 D E   T E L E G R A A F   B I N N E N L A N D 
BINNENLAND ACTUEEL: NIEUWSPORTAAL
 
  Twee jaar cel voor
Utrechtse 'seksmailer'

   
 

CHICAGO - De 23-jarige 'seksmailer' Menno B. heeft vrijdag in Chicago een gevangenisstraf van twee jaar gekregen omdat hij op het internet met een minderjarig meisje over seks heeft gebabbeld. Dat heeft de vader van B. laten weten.

De computerprogrammeur uit Utrecht reisde in augustus vorig jaar naar Amerika voor een ontmoeting met een 14-jarig meisje dat hij in een chatroom op het internet had ontmoet. Het meisje, Dina genaamd, bleek echter een 50-jarige FBI-agent. Toen B. in Chicago aankwam, liep hij in de armen van de FBI.

In februari bekende B. dat hij met het 'meisje' over seks had gechat. Hiermee wilde hij een zware straf van maximaal vijftien jaar ontlopen. De aanklacht dat de Utrechter naar Amerika was gekomen om seks met Dina te hebben, verviel door deze overeenkomst met het openbaar ministerie. De rechter kon Menno B. nu 24 tot 30 maanden opleggen.

Volgens Menno's vader vond de Amerikaanse magistraat de straf van twee jaar te hoog. "Hij stelde zelfs voor om mijn zoon naar een soort strafkamp te sturen. Dan zouden er vijf maanden van zijn straf afgaan. Maar waarschijnlijk kan dat niet omdat buitenlanders niet naar zo'n kamp mogen."

De rechter was onder de indruk van de vele positieve brieven die familieleden en vrienden over Menno hadden geschreven. Bovendien bleek uit psychiatrisch onderzoek dat de Nederlander "absoluut geen pedofiel" is, aldus de vader.

B. moet zijn straf in de Verenigde Staten uitzitten omdat het vergrijp waarvoor hij is veroordeeld, in Nederland niet strafbaar is. Als hij zich goed gedraagt, kan hij een strafvermindering van zo'n 3,5 maand krijgen.

Menno zal op verzoek van zijn advocaat, E. Genson, worden opgesloten in een gevangenis in de staat Pennsylvania. Daar is sprake van minder strenge beveiliging, terwijl er meerdere Nederlanders vast zitten.

(ANP)




 

zoek naar gerelateerde artikelen


vr 21 juni 2002

[terug]
     
© 1996-2002 Dagblad De Telegraaf, Amsterdam. Alle rechten voorbehouden.